Ο Κουτσούμπας πήρε το όπλο του

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία αποκάλεσε εσωτερικό εχθρό της χώρας, ενώ αναρωτήθηκε εάν βάλει στον "γύψο" μετά τις απεργίες και τις διαδηλώσεις

Η αρχή έγινε με τον Θανάση Παφίλη, ο οποίος στην κόντρα του με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη του είπε ότι “έχετε διαστημικό θράσος”. Η συνέχεια εκ μέρους του ΚΚΕ ήταν ακόμη πιο σκληρή.

Κι αυτό καθώς κατά την ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δικαίωσε την “Α” που αποκάλυψε ότι το ΚΚΕ κήρυξε τον πόλεμο στην κυβέρνηση. Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ως “μεγάλη πολιτική απατεωνιά” τα περί τερματισμού των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας έκανε ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Τσίπρα ως «εσωτερικό εχθρό των λαϊκών συμφερόντων» που συνεργάζεται άψογα με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ για την προώθηση αντεργατικών μεταρρυθμίσεων.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του δικαιώματος των απεργιών που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ προειδοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου να εγκαταλείψει τα σχέδια «να βάλουν «γύψο» και στις διαδηλώσεις».
«Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό κ. Τσίπρα, αν με ακούτε εκεί που είστε γιατί εδώ δεν έρχεστε» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ για να προσθέσει «εκτός από την εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ ο εχθρός των λαϊκών συμφερόντων βρίσκεται εντός της χώρας. Έχουμε εσάς που είστε πρόθυμοι και ικανοί να προχωράτε  μεταρρυθμίσεις όπως θέλει το εγχώριο κεφάλαιο. Η αξιολόγηση που υπογράψατε προβλέπει μια σειρά από επιτροπές εποπτείας, όπως Υπερταμείο, ΤΧΣ για τράπεζες για να εξασφαλίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν σε κάθε περίπτωση».

Σε γύψο

«Δεν θα σας παραδώσουμε το δικαίωμα στην απεργία που ετοιμάζεστε να καταργήσετε με την Δεξιά. Δεν θα σας σώσουν οι γελοιότητες κάποιων υπουργών σας που ανακάλυψαν αυτοσυγκεντρώσεις σε δίκαιες διαδηλώσεις σωματείων απέναντι σε κυβερνητικές εκδηλώσεις», είπε για τις δηλώσεις Σκουρλέτη και πρόσθεσε «εκτός αν σκέφτεστε εκτός από τη κατάργηση απεργιών να βάλετε γύψο και στις συγκεντρώσεις».

Ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι: ««Πρόκειται για μεγάλη πολιτική απατεωνιά. Η πολυσυζητημένη λήξη μνημονίων δεν θα φέρει ελάφρυνση στους εργαζόμενους και το μόνο που έχουν να περιμένουν από εσάς είναι νέα επιβάρυνση. Έχετε ήδη τινάξει το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα. Έχετε το θράσος να χαρακτηρίζετε την υπεραπόδοση μέτρων την φτωχοποίηση συνταξιούχων και εργαζόμενων. Φέρνετε προϋπολογισμό που φέρνει 1 δις ευρώ πλεόνασμα από τον ΕΦΚΑ. Πως θα το πετύχετε; Καταργώντας τον ΕΚΑΣ, αποφεύγοντας να δώσετε νέες συντάξεις ξεζουμίζοντας τους ασφαλισμένους.  Καταργείτε το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά φέρνοντας νέους φόρους 1 δις ευρώ» και σε άλλο σημείο υπογράμμισε «Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης. Επιχειρείτε να μας πείσετε ότι ζούμε κάπου αλλού σε άλλη χώρα με δίκαιη ανάπτυξη για όλους. Οι εργαζόμενοι έχουν τσέπη και καταλαβαίνουν τα νέα μέτρα που προωθείτε. Θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1 δις ευρώ νέους φόρους για να επιτευχθεί ο στόχος 3,5% πλεόνασμα, θα δουν να καταργείτε το δικαίωμα της ανεργίας, τα λιγνιτικά εργοστάσια να παραδίδονται και να αυξάνει το τιμολόγιο της ΔΕΗ, θα δουν να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα