«Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)» του Μάριου Ιορδάνου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

“Ο Κρητικός” του εθνικού ποιητή της Ελλάδας, Διονύσιου Σολωμού ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ μνήμης και τιμής στον Διονύσιο Σολωμό. Η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε τον Απρίλιο στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του ποιητή, τη Ζάκυνθο, στον ιστορικό Λόφο του Στράνη, όπου ο Εθνικός ποιητής της Ελλάδος έγραψε τον Ύμνο εις την Ελευθερία και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους.

Ο Μάριος Ιορδάνου δημιουργεί μία παράσταση φόρο τιμής στο Διονύσιο Σολωμό συνδυάζοντας επί σκηνής θέατρο, ποίηση, φιλοσοφία, χορό, τραγούδι και εικαστικές παρεμβάσεις. Το ποίημα “Ο Κρητικός” συναντά και άλλα αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Ερωτόκριτος, η Οδύσσεια, ο Φάουστ, ο Ματωμένος Γάμος.

%ce%b1%ce%b1%ce%b1%ce%b1%cf%86

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα