«Ο κ. Βενιζέλος αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία;»

«Ο κ. Βενιζέλος αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία;» αναρωτήθηκε σήμερα ο άρτι προσχωρήσας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος. Μιλώντας σε εκπομπή του ρ/σ «studio 7 Καβάλας», ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανατροπής έστρεψε τα πυρά του εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς όπως εμπορεύτηκε την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, έτσι ακριβώς και τώρα πράττει με το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας».

«Πάει και το όνομα της Μακεδονίας (μας)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος, «μετά την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια τοποθέτηση που έκανε ο συμπρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών! Η βόμβα για τα εθνικά θέματά μας έπεσε, αλλά αποσιωπήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων μέσων κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας (…). “Η Ελλάδα προτείνει μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία, με τον γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία, για κάθε χρήση” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων».
Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είπε επίσης ότι «ο κ. Βενιζέλος δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς ανατρέπονται οι πάγιες ελληνικές θέσεις ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία. Ο κ. Βενιζέλος ακολουθεί ξεκάθαρα τη γραμμή Μέρκελ, η οποία και έχει αναλάβει εργολαβικά την ένταξη των Σκοπίων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ.

»Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., υλοποιώντας και τις απαιτήσεις των Αμερικάνων, που είχε πληρώσει πολύ ακριβά ο Κώστας Καραμανλής με το «όχι» του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Τις απαιτήσεις αυτές εμφανίζεται τώρα να αποδέχεται και η συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου». Και ο Ν. Νικολόπουλος κατέληξε:
«Η συγκυβέρνηση δεν βλάπτει τη χώρα μόνο στο εσωτερικό της, αλλά δημιουργεί και σοβαρές υποχωρήσεις στην εξωτερική μας πολιτική».

Εγένετο «γάμος» με ΑΝ.ΕΛ.
Αναφορικά με τα της πολιτικής επικαιρότητας, σήμερα είχαμε και την ένταξη του Νίκου Νικολόπουλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας επισκέφτηκε μαζί με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο, τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη τον οποίο και ενημέρωσαν για τον πολιτικό «γάμο» τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες προσέγγισης μεταξύ του Νίκου Νικολόπουλου και των Ανεξάρτητων Έλληνες είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, οι οποίες φαίνεται ότι σήμερα ευοδώθηκαν και επισήμως. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την είσοδο του Ν. Νικολόπουλου στην κοινοβουλευτική τους Ομάδα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να «μετρούν» 13 βουλευτές, καθώς σήμερα διαγράφηκε από το κόμμα η Ραχήλ Μακρή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα