Ο Λουίς Ενρίκε έρχεται, η… μισή ομάδα φεύγει

Ένα καλοκαίρι το οποίο θεωρείται ορόσημο για το μέλλον της Μπαρτσελόνα θα είναι το φετινό, καθώς η έλευση του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» και η ταυτόχρονη επιθυμία της διοίκησης για ανανέωση, θα προκαλέσει πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας.

Σύμφωνα με σημερινό (6/5) ρεπορτάζ της «Sport», ούτε λίγο ούτε πολύ, 13 παίκτες είναι πιθανό να αποχαιρετήσουν την Καταλονία, χωρίς μάλιστα να συμπεριλαμβάνονται οι Βίκτορ Βαλντές, Κάρλες Πουγιόλ και Χοσέ Μανουέλ Πίντο που ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν.

Αυτοί οι «13» χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά ποδοσφαιριστές που επιθυμούν οι ίδιοι να φύγουν ώστε να μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε άλλους συλλόγους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Τζόναθαν Ντο Σάντος, Ιμπραΐμ Αφελάι, Κρίστιαν Τέγιο, Ισαάκ Κουένκα, Σέρχι Ρομπέρτο και Όιερ Ολαθάμπαλ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από την ανάγνωση και μόνο των ονομάτων, οι συγκεκριμένοι είναι παίκτες είτε νεαροί σε ηλικία είτε δεν έχουν πείσει για την αξία τους.

Στη δεύτερη κατηγορία η οποία απαρτίζεται από 7 ποδοσφαιριστές αποτελούν μεγάλα ονόματα και θα «πληρώσουν το μάρμαρο» για την εικόνα των «μπλαουγκράνα» τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι ενδεχόμενη πώλησή τους θα φέρουν και πολλά λεφτά στο ταμείο του συλλόγου που «ξεχειλώθηκε» πέρυσι λόγω της μεταγραφής του Νεϊμάρ.

Συγκεκριμένα, οι Πέδρο και Άλεξις Σάντσες που ποτέ δεν λογίστηκαν ως βασικοί θα μπουν στη «βιτρίνα» και θα εξαρτηθεί η αποχώρησή τους από τις προτάσεις που θα προκύψουν.

Σεσκ Φάμπρεγκας και Χαβιέ Μασεράνο δεν έχουν εντυπωσιάσει με την παρουσία τους αλλά δεν παραγνωρίζεται η χρησιμότητα και η ποιότητά τους. Για αυτό το λόγο, η παραμονή τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και φυσικά η πώλησή τους θα συζητηθεί σε περίπτωση προτάσεων.

Οι ρεζέρβες «πολυτελείας», Αντριάνο και Άλεξ Σονγκ δεν έχουν αφήσει με σοβαρά παράπονα διοίκηση και τεχνική ηγεσία αλλά οι καλές προσφορές θα συζητηθούν.

Τέλος, το όνομα-έκπληξη είναι αυτό του Ντάνι Άλβες καθώς πολλοί από τη διοίκηση θεωρούν ότι ο κύκλος του στην Μπαρτσελόνα έχει ολοκληρωθεί, και με δεδομένο ότι για τον 31χρονο υπάρχει ενδιαφέρον από Αγγλία και Ιταλία, το μέλλον του δεν είναι απόλυτα βέβαιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα