Ο Λουτσέσκου κάνει πράγματα και θαύματα

Με τον Θόδωρο Βασιλακάκη ηγέτη, αρχηγό και σκόρερ αυτής της ομάδας, τον Χαμζά Γιουνές να κάνει «παππάδες»,  τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παραδίδει μαθήματα προπονητικής και την ομάδα να επιτίθεται και να αμύνεται όλη μαζί και να παίρνει τα αποτελέσματα και χάρη στα γκολ, αλλά και επειδή κρατά το μηδέν, η Ξάνθη συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό και αυτή τη στιγμή να απέχει μόλις έξι πόντους από την κορυφή.

Τι άλλο μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα, όμως; Ως γνωστόν, στη Super League με τον Ολυμπιακό ελαφρώς απομακρυσμένο, οι θέσεις που προσφέρουν κάτι καλό είναι η 2η μέχρι και η 5η, οπότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο που μίνιμουμ παλεύει για την πέμπτη θέση. Η Ξάνθη σιγά-σιγά αποδεικνύει πως έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με τον ΠΑΣ, τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, τις υπόλοιπες ομάδες που θεωρητικά θα τερματίσουν πάνω από τα μισά της βαθμολογίας. Το προβάδισμα έχει να κάνει με το πιο ξεκάθαρο «know how» όσον αφορά στο πώς να παίρνει τα αποτελέσματα. Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΠΑΣ, επίσης έχουν καλή συγκομιδή, αλλά παίρνουν με περισσότερο κόπο τα αποτελέσματά τους.

Η Ξάνθη πέραν του ότι διαθέτει μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, έχει τις μονάδες αυτές που χρειάζονται για να δίνουν ουσιαστικές λύσεις εντός γηπέδου. Τον Βασιλακάκη στα καλύτερά του μετά από επτά χρόνια στην ομάδα, ένα παιδί που στα 28 του αποτελεί ξαφνικά μετεγγραφική σκέψη μεγάλων συλλόγων. Τον Γιουνές, έναν εξωπραγματικά αποτελεσματικό επιθετικό με πέντε γκολ και δύο ασίστ σε δέκα ματς, και φυσικά τον έμπειρο Λάζιτς να οργώνει το γήπεδο παρά το ότι έχει πατήσει τα 33. Ένας άξονας που θα ζήλευε κάθε μεγάλη ελληνική ομάδα.

Τα περισσότερα εύσημα, όμως, ανήκουν σε δύο άνδρες. Τον Ραζβάν Λουτσέσκου που κάθε χρόνο εμφανίζει μια όλο και πιο οργανωμένη ομάδα και φυσικά τον Χρήστο Πανόπουλο, με την φανταστική προεδρική υπομονή που τον διακρίνει και που όχι μόνο κράτησε τον Ρουμάνο μετά το περσινό προβληματικό ξεκίνημα της Ξάνθης, αλλά που εδώ και μήνες «κόβει τον βήχα» όλων εκείνων που του «χτυπούν την πόρτα» για τον Λουτσέσκου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα