Ο Μακρόν έχασε 20 μονάδες μέσα σε έξι μήνες

Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που προβλέπουν ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις, μείωση των προθεσμιών για τις προσφυγές των μισθωτών και δυνατότητα διαπραγμάτευσης χωρίς τα συνδικάτα, κοστίζουν ακριβά στον Εμανουέλ Μακρόν. Η νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έχασε 20(!) μονάδες μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης του.

Ο 39χρονος ένοικος του Ελιζέ, όχι απλά δεν γοητεύει πλέον τους συμπολίτες του,αλλά έχει την ίδια δημοτικότητα που είχε ο πρώην πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ,την ίδια περίοδο.

Τον περασμένο Μάιο, όταν ανέλαβε την προεδρία, η δημοτικότητά του έφθανε το 62% ενώ σήμερα έχει κατρακυλήσει στο 42%.
Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ifop» και της εφημερίδας Journal du Dimanche που δόθηκε στη δημοσιότητα, μόνο το 42% των Γάλλων πολιτών τάσσεται υπέρ του κυβερνητικού έργου του Εμανουέλ Μακρόν.

Με βάση τα πορίσματα της δημοσκόπησης, ο Οκτώβριος δεν μπήκε με το… δεξί για τον Γάλλο πρόεδρο αφού η δημοφιλία του απώλεσε τρεις μονάδες μέσα σ΄ένα μήνα (από τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας LE Figaro, o ηγέτης της Γαλλίας αποδυναμώθηκε κυρίως στα μάτια των συνταξιούχων, των ανώτερων στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αισθάνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα