Ο Μακρόν θέλει να αλλάξει ριζικά το Ισλάμ της Γαλλίας

Την πλήρη αναδιοργάνωση του ισλάμ της Γαλλίας μέσα σ’ ένα εξάμηνο δεσμεύθηκε να επιτύχει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Γαλλικό κράτος και ισλάμ – κοσμικό κράτος και θρησκεία: Η επίλυση του γρίφου της σχέσης ανάμεσα στο Ισλάμ και τον «ιερό» για τον γαλλικό λαό κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, που κληρονόμησε από τη Γαλλική Επανάσταση, αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση για τον Γάλλο πρόεδρο.

Εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του δεν κατάφεραν να βάλουν τάξη, ο Γάλλος πρόεδρος φιλοδοξεί να το πετύχει μέσα σ’ ένα εξάμηνο, σύμφωνα με δήλωσή του χθες στην Εφημερίδα της Κυριακής (JDD ).

Έτσι το νέο ραντεβού με τον Τύπο για την ανακοίνωση των αποφάσεων ορίζεται για τον Ιούνιο. Και κατά τη συνήθη μέθοδό του, ο πρόεδρος έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με πανεπιστημιακούς, Ισλαμολόγους, εκπροσώπους μουσουλμάνων Γαλλίας και όσους έχουν μια άποψη για το θέμα.

«Εργαζόμαστε για την πλήρη αναδιοργάνωση του Ισλάμ της Γαλλίας» δήλωσε.

«Ένα θέμα είναι αυτό της οργάνωσης, το άλλο θέμα είναι η σχέση του Ισλάμ με τη Δημοκρατία (…) Στόχος μου είναι να ξαναβρούμε αυτό που αποτελεί την καρδιά της κοσμικότητας, (δηλαδή) τη δυνατότητα των πολιτών να πιστεύουν ή να μην πιστεύουν, προκειμένου να διατηρηθεί η εθνική συνοχή και να δίνεται η δυνατότητα στην ελευθερία της συνείδησης. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου του 2018, σκοπεύω να βάλω τα θεμέλια για την πλήρη οργάνωση του Ισλάμ Γαλλίας», υπογράμμισε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα