Ο Μακ, ο Ατσού και τα «ψώνια από το πάνω ράφι»

Μεταγραφές επιπέδου Champions League έχει σκοπό να πραγματοποιήσει ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί ότι η ομάδα του με σωστές κινήσεις μπορεί να προκριθεί στους ομίλους και να διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα.

Πάνω σε αυτή τη βάση έχει «κτιστεί» το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα, με εμπειρία και προοπτική, αλλά παράλληλα έξυπνες λύσεις. Το «τιμόνι» του σχεδιασμού έχει αναλάβει ο Λούμπος Μίχελς, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με παίκτες και μάνατζερ, ταξιδεύοντας σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ευρώπης. Μετά τις δύο πρώτες μεταγραφές, με τους Λέο Μάτος και Εβγέν Σάκχοφ, οι Θεσσαλονικείς προχωρούν με βάση έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό από την πλευρά του Λούμπος Μίχελ. Το νέο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ήταν του Κριστιάν Ατσού για τον οποίο έχει καταθέσει πρόταση. Ο Γκανέζος εξτρέμ ανήκει στην Τσέλσι, αλλά αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μάλαγα. Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί τον παίκτη τους τελευταίους μήνες και έχει αποκομίσει εξαιρετικά θετική άποψη. Ο 24χρονος άσος έχει πάρει το «οκ» από τους «μπλε» του Λονδίνου να διαπραγματευτεί μόνος του για την επόμενη ομάδα του, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη μετακίνησή του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη βάση δίνεται στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα με ποιότητα, ο οποίος θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα κρατάει την ομάδα όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό για την απόκτηση πορτιέρο, καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς –και δικαίως– θεωρεί κομβικής σημασίας την ύπαρξη ενός τερματοφύλακα που θα «καθαρίζει» στα δύσκολα.

 

Βλέπουν… εξωτερικό Μακ και Κλάους

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η ομάδα δεν θα επιδιώξει έσοδα. Το αντίθετο. Ο Λούμπος Μίχελς γνωρίζει ότι οι σύλλογοι δεν λειτουργούν μόνο με… έξοδα. Χρειάζονται και έσοδα. Μέσα από τη σωστή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ομάδας, τα οποία είναι οι παίκτες της, το ρόστερ μπορεί να ενδυναμωθεί και παράλληλα να καλυφθούν έξοδα και υποχρεώσεις.

Η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και οι εξίσου εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι του χρόνου λήγει το συμβόλαιό του και ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα ανώτερο από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την παραμονή του Ρόμπερτ Μακ στον «Δικέφαλο του Βορρά» και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο διεθνής παίκτης φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο Σάντερλαντ, καθώς ο Σαμ Αλαρντάις έχει ξεχωρίσει τον παίκτη και έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ομάδας του να προχωρήσει στην απόκτησή του. Ο Μακ δηλώνει έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Η προοπτική της Premier League αποτελεί ένα τεράστιο δέλεαρ για τον παίκτη, ο οποίος έχει υψηλές επιδιώξεις για την καριέρα του, ενώ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, τουλάχιστον με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Την ίδια στιγμή, «Σειρήνες» από την Αγγλία απευθύνουν κάλεσμα στον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος δεν θα έλεγε «όχι» στην προοπτική μιας καριέρας εκτός ελληνικών συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, βρίσκεται στο στόχαστρο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, όπως αποκάλυψε στα social media ένας Βρετανός ατζέντης.  Ο Έλληνας επιθετικός φέρεται πως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της ομάδας της Τσάμπιονσιπ καθώς ο μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Μαρκ Ουέμπερ, έγραψε στο twitter του πως η Σέφιλντ ρώτησε τον ΠΑΟΚ για τον Κλάους. Στην αγγλική ομάδα προπονητής είναι ο Κάρλος Καρβαχάλ που έχει περάσει από τη Super League και τον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης γνωρίζοντας καλά τις ικανότητες του Αθανασιάδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα