Ο Μαντούρο για την κρίση στην Ελλάδα

Για όσα ζει στην Ελλάδα της κρίσης μίλησε στην ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χέντβιγκες Μαντούρο.

Ο Ολλανδός αναφέρθηκε στο κλίμα πόλωσης που επικρατεί, αλλά και στο κλείσιμο των τραπεζών, το οποίο έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης. Αναλυτικά όσα είπε ο δυναμικός παίκτης του «Δικέφαλου του Βορρά»:

«Υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των υποστηρικτών μίας συμφωνίας με τους δανειστές και αυτών που διαφωνούν. Και ήδη αρχίζουν να διευρύνονται οι διαδηλώσεις. Οι ιστορίες είναι οδυνηρές.

Εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάρουν χρήματα χωρίς κάρτα αναλήψεων. Ήρθε η μέρα που άνοιξαν τράπεζες για να πάρουν χρήματα με τα βιβλιάρια των λογαριασμών τους και στoιβάζονταν σε ουρές, κάτω από τον ήλιο, για ώρες.

Το όριο των 60 ευρώ αγγίζει και αυτούς. Αν η κατάσταση χειροτερέψει θα κάνουν μία συμφωνία με τον σύλλογο για να πάρουν σε μετρητά ένα μέρος του μισθού τους. Ίσως πάρουν ένα μεγάλο ποσό και εδώ στην Ολλανδία που είμαστε.

Η αντίθεση μεταξύ ενός καλοπληρωμένου ποδοσφαιριστή και ενός παιδιού που ζητιανεύει για φαγητό, μπορεί να γίνει μεγαλύτερη. Και εγώ δεν το προσπερνώ αυτό. Προσπαθώ να βοηθώ.

Έβγαλα για δείπνο δύο φροντιστές της ομάδας. Ήταν μία μικρή χειρονομία, αλλά το εκτίμησαν πολύ. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για το ελληνικό πρόβλημα. Ό,τι κι αν αποφασιστεί την Κυριακή, ίσως να μην έχει σημασία κιόλας, το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει. Θα πάρει πολύ άγχος μακριά από τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα