Ο «Μαραντόνα», τα 23 κιλά της ηρωίνης και τα δέματα σε όλη την Ελλάδα

Ένας 27χρονος Αλβανός Ρομά, γνωστός στη Δυτική Αττική με το ψευδώνυμο «Μαραντόνα», είναι ανάμεσα στα αρχηγικά μέλη της πενταμελούς σπείρας αποθήκευσης, νόθευσης και διακίνησης ηρωίνης, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής στην περιοχή της Νέας Ζωής στον Ασπρόπυργο.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όπως γράψαμε από χθες, η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου σε καταυλισμό Ρομά, με τη συνδρομή δυνάμεων των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και διμοιριών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 5 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα 3 υπηκόους Αλβανίας (2 άντρες και 1 γυναίκα), καθώς και 2 ημεδαπούς άντρες, ηλικίας 27, 45, 39, 41 & 19 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Με εκσκαφείς βρήκε τα κρυμμένα ναρκωτικά η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμο Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραπήγματα, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης – επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ τις ναρκωτικές ουσίες αποθήκευαν σε πέριξ αυτών περίκλειστους χώρους, σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες. Έπειτα, οι ναρκωτικές ουσίες διακινούνταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα κ.ά..

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πάνω από (23) κιλά ηρωίνη, σε (49) συσκευασίες του μισού κιλού,
(38,8) γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση,
(16,5) κιλά νοθευτική ουσία,
(2) νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ»,
κυνηγετική καραμπίνα,
ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο,
το χρηματικό ποσό των (525) ευρώ,
(2) ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας,
(8) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
(2) φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα