“Ο Μητσοτάκης έχει τα προσόντα να απευθυνθεί στον μεσαίο χώρο”

Την προτίμησή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον επόμενο αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε η Μαρία Σπυράκη , μιλώντας στον Real fm για τις εσωκομματικές εξελίξεις. 

Στο ερώτημα ποια υποψηφιότητα θεωρεί ότι έχει τα χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τη ΝΔ να επανέλθει στην εξουσία η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.  απάντησε αρχικά τα εξής: «Η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή που με εκφράζει. Με εξέφρασε εξ αρχής και επειδή δεν πιστεύω στις ψιθυριστές προτιμήσεις των ανθρώπων που είμαστε στο δημόσιο βίο, έβαλα την υπογραφή μου κάτω από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θεωρώ πως είναι ένα πρόσωπο που με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι έχουμε διαδρομή στον δημόσιο βίο έχει τα προσόντα και τις δυνατότητες να ανοίξει τη ΝΔ, να απευθυνθεί στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, στους ανθρώπους που κάθισαν στον καναπέ αποκομμένοι από τον δημόσιο βίο και αποκαμωμένοι από τους φόρους και από τα προβλήματα, στην περίφημη μεσαία τάξη που όπως συχνά περιγράφεται είναι αυτή που κρατάει τη χώρα στις πλάτες της, αλλά δεν αντέχει άλλο, αυτή την υποψηφιότητα εκτιμώ ότι είναι καλύτερο να επιλέξουμε οι νεοδημοκράτες».

Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα 

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Ηταν μία συζήτηση μεταξύ έγκυρων νομικών κύκλων και επιβεβαιώνει τον αρχικό μου προβληματισμό για το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν μπορεί να είναι βουλευτής έως το 2019. Θα σας το πω με πάρα πολύ απλά λόγια. Οι πολίτες μας εκλέγουν για μία δουλειά. Αυτό είναι το mandate που παίρνουμε. Με εξέλεξαν να είμαι 5 χρόνια βουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και στο τέλος αυτής της διαδρομής να κριθώ. Ανάλογο είναι και το ζήτημα με τους περιφερειάρχες.

Εκλεγόμαστε για να κάνουμε μία δουλειά, όχι για να πατάμε από το ένα αξίωμα και να πάμε στο άλλο ζητώντας κάθε φορά ένα άλλοθι για να το κάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρώνουμε τον κύκλο μας, να ολοκληρώνουμε τη δουλειά μας και συγχρόνως να λαμβάνουμε υπόψη καθαρά τα κωλύματα που υπάρχουν. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η ΝΔ να εκπροσωπείται με τον αρχηγό της στη Βουλή. Είναι ακόμη σημαντικότερο να μην υπάρχει κώλυμα ο αρχηγός της να γίνει πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να το υπερβούμε αυτό και να κάνουμε πως δεν συνέβη».

«Υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατέψει την πρώτη κατοικία»

Μιλώντας για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας η κα. Σπυράκη είπε: «Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση γι’αυτό. Το κάναμε όσο ήμασταν στην κυβέρνηση, δεν προλάβαμε να το επεκτείνουμε λόγο και της αστάθειας που είχε προκληθεί στο τέλος αυτής της διαδρομής. Από κει και πέρα πιστεύω βαθιά ότι πρέπει όλες οι περιπτώσεις να εξεταστούν, αλλά στη βάση μίας γενικής ρύθμισης. Είναι ελάχιστοι εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα