“Ο Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο”

Στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha για το Δημόσιο, τις απολύσεις και τους συμβασιούχους, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πάνος Σκουρλέτης διατυπώνοντας τη θέση του ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. “εχθρεύεται το Δημόσιο” ενώ υποστήριξε ακόμη πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πραγματικά κρίσιμο σημείο.

«Θα φανεί τελικά αν υπάρχουν άλλου είδους σκοπιμότητες εκ μέρους κάποιων ακραίων κύκλων των δανειστών, ή θα φανούν συνεπείς σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει» είπε αρχικά  μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο. Είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τους σχολικούς φύλακες, με τις καθαρίστριες, με καθηγητές σχολείων που απολύθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, άρα περίπου αποκαλύπτει ποιο είναι το πρόγραμμά του γύρω από το ζήτημα”.

Συνεχίζοντας ο Πάνος Σκουρλέτης και αναφερόμενος στην περίπτωση συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο, είπε τα εξής: “Υπάρχουν ψευδή στοιχεία που χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ. Δεν μιλάμε για κάποιο νέο διορισμό, αλλά για περιπτώσεις ανθρώπων που επί χρόνια είναι σε δικαστική διεκδίκηση έναντι Δημοσίου, δουλεύουν επί 15 περίπου χρόνια στο Δημόσιο, έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Με νομοθετική ρύθμιση δώσαμε τη δυνατότητα στους δημάρχους, να κρίνουν αν θα πάνε σε δεύτερο βαθμό αυτή την δικαστική αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, ή θεωρούν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
«Μου έκανε εντύπωση όταν είδα τον κ. Μητσοτάκη στις φωτογραφίες στον Ευαγγελισμό, ότι πρώτη φορά μπαίνει σε δημόσιο νοσοκομείο. Εύχομαι αν ποτέ βρεθεί στα πράγματα να την γλιτώσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι φίλος της δημόσιας υγείας, όπως δεν είναι φίλος σε τίποτα το δημόσιο, το εχθρεύεται το Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης, του φέρνει αλλεργία», τόνισε εν συνεχεία ο κ. Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για το κύμα κακοκαιρίας και για τον κρατικό μηχανισμό ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοια καιρικά φαινόμενα» και ότι «τουλάχιστον έγινε μια καλή αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουμε»,

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα