Ο μοναχικός δρόμος του Γιάννη Αλαφούζου

Ξεκίνησαν τρεις κι έχουν μείνει δύο. Δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου ή ποδηλασίας, αλλά για την αντιπολίτευση της ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο, την οποία μέχρι πρότινος συγκροτούσαν οι τρεις ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Αναφερόμαστε στις τελευταίες εξελίξεις που κόντεψαν να οδηγήσουν το ποδόσφαιρο στο grexit από τις οποίες ο Γιάννης Αλαφούζος απείχε χωρίς να δώσει και καμία εξήγηση για την απουσία του.

Και εξηγούμεθα. Όταν ο Σταύρος Κοντονής κάλεσε στο υπουργείο τους τρεις προαναφερόμενους ιδιοκτήτες και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γιάννης Αλαφούζος αρνήθηκε να παραστεί λόγω της παρουσίας του προέδρου του Ολυμπιακού. Τότε λοιπόν, η εξήγηση που δόθηκε εκ μέρους του ήταν ότι δεν ήθελε να νομιμοποιήσει ως συνομιλητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εμμέσως, δηλαδή, τα «έχωσε» στον Σταύρο Κοντονή για την ενέργειά του αυτή.

Βεβαίως, η συνάντηση αυτή ποτέ δεν έγινε, αφού συνεστήθη στον πρόεδρο του Ολυμπιακού να μην παρευρεθεί.

Το δεύτερο «επεισόδιο» ήταν η πρόσκληση στο Μαξίμου των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, ώστε να συζητηθεί η επανέναρξη του Κυπέλλου. Σε ένα θέμα το οποίο ενδιέφερε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, και βεβαίως τον Γιάννη Αλαφούζο αφού η εξέλιξή του συσχετιζόταν με το grexit που κράδαινε η FIFA, ο πρόεδρος του ΠΑΟ είτε δεν εκλήθη –το πιθανότερο– είτε δεν θέλησε να συμμετάσχει πάλι  για τον ίδιο λόγο.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι, ακόμη και στις «τρεχάλες» που κάνουν οι Σαββίδης, Μελισσανίδης για να προσελκύσουν Ενώσεις ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν συμμετέχει, αφού η μορφή αυτή της αντιπαλότητας με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο, όπως έχει δηλώσει στο περιβάλλον του, δεν τον εκφράζει.

Βεβαίως, δίνει τη δική του μάχη εστιάζοντας σε δύο τομείς που πραγματικά έχει δυναμική.  Οι τομείς αυτοί είναι η επικοινωνία και τα δικαστικά δρώμενα. Στην επικοινωνία, χτυπάει με κάθε αφορμή την ΕΠΟ και τα στελέχη της, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενώ οι αιχμές του για το ναρκοπλοίο«NoorOne»και την εμπλοκή του Αιμίλιου Κοτσώνη είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Παράλληλα, θεωρώντας ότι η έρευνα για το Κοριόπολις του 2011, που κατέληξε σε δίκη για μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, δεν ήταν… πλήρης, με αναφορά του στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου ζήτησε να διερευνηθούν οι διάλογοι και στις νέες απομαγνητοφωνήσεις, που ως γνωστόν δεν ήταν στη διάθεση των ανακριτικών αρχών την εποχή εκείνη. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε την αναφορά του Γιάννη Αλαφούζου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να ερευνηθούν οι διάλογοι από εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Παράλληλα, αντίγραφο της καταγγελίας ετέθη υπ’ όψιν του προέδρου του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα δικάσει σε δεύτερο βαθμό τους κατηγορούμενους για το Κοριόπολις.

Έτσι, λοιπόν, θα μπορούσε κανείς να πει ότι στην περίπτωση που προαναφέραμε ταιριάζει γάντι η παροιμία «έκαστος στο είδος του και ο… στους καφέδες». Γιατί, όπως είναι γνωστό, ο Σαββίδης είναι κάτοικος Ροστόβ, ο Μελισσανίδης καίει πολλή βενζίνη με τις «τρεχάλες» που έχει για τις εκλογές της ΕΠΟ, πράγμα που δεν τον πτοεί αφού είναι ιδιοκτήτης πρατηρίων βενζίνης, και βεβαίως ο Αλαφούζος ως ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ και με διακεκριμένους δημοσιογράφους στο δικαστικό ρεπορτάζ δίνει κι εκείνος τον δικό του αγώνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα