Ο Μπάρτρα είναι καλά, ο «πλανήτης ποδόσφαιρο» όχι

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» είναι το σύνθημα των δυνατών σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά ο ποδοσφαιρικός κόσμος δεν ήταν ποτέ συνηθισμένος σε άγχη αυτής της φύσεως. Τα παραδοσιακά «επεισόδια» που πλαισίωναν το σπορ, οι εθνικιστικές εμμονές και τα οπαδικά μίση, αντιμετωπίζονταν διαφορετικά.

Στο Ντόρτμουντ η επίθεση είχε άλλο χαρακτήρα, περιέχει οσμή τρομοκρατίας και, ως γνωστόν, ο ISIS έχει ορίσει τα «θεάματα δυτικού πολιτισμού» ως στόχο. H UEFA υποχρεώθηκε να αναβάλει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης, ακριβώς διότι παραδέχθηκε έλλειμμα ασφάλειας. Και εδώ είναι που αρχίζει η κουβέντα για το πόσο βαθιά έχουν εισχωρήσει οι πολιτικο-θρησκευτικές ακρότητες στο λαοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη.

Οι εκρήξεις δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ προκάλεσαν τον τραυματισμό του Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος χειρουργήθηκε στον καρπό και πήρε εξιτήριο. Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν πολύ ισχυροί και πως αν το λεωφορείο δεν είχε τριπλά τζάμια, θα έσπαγαν όλα!

Η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον κόσμο να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα για να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ:

«Η Ντόρτμουντ ήταν ανέκαθεν ισχυρή όταν έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, όμως, η πιο πρόσφατη, είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών. Είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ. Απόψε, δεν παίζουμε για εμάς. Παίζουμε για όλους. Είτε είσαι Ντόρτμουντ, είτε Μπάγερν, είτε Σάλκε. Θέλουμε να δείξουμε ότι εναντιωνόμαστε στην τρομοκρατία και πως το μίσος δεν χαρακτηρίζει τις πράξεις μας. Ασφαλώς, παίζουμε και για τον Μαρκ Μπάρτρα. Ζητούμε απ’ όλους τους οπαδούς μας να δίνουν ενέργεια και παλμό για 90 λεπτά. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν την ομάδα να ξεπεράσει αυτή την δύσκολη κατάσταση πολύ γρήγορα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα