Ο Μπλάτερ χρημάτισε με 1,76 εκατ. ευρώ τον Πλατινί!

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η διαφθορά στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά όργανα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Telegraph, ο Σεπ Μπλάτερ φέρεται να έχει χρηματίσει με 1,76 εκατ. ευρώ τον Μισέλ Πλατινί, προκειμένου ο τελευταίος να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, όπως και έπραξε!

Το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA έχει αρχίσει και απλώνεται σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εκφάνσεις του. Ο Σεπ Μπλάτερ φέρεται να ενέκρινε προσωπικά την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού από κονδύλια της FIFA σε λογαριασμό του προέδρου της UEFA και αυτή η κίνηση συνδέεται με την ξαφνική απόφαση του Πλατινί να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ όλοι περίμεναν τη μονομαχία του με τον 79χρονο ισχυρό άνδρα του ποδοσφαίρου το περασμένο καλοκαίρι.

Ασφαλώς τόσο ο Σεπ Μπλάτερ όσο και ο Μισέλ Πλατινί αρνούνται οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή και ο τελευταίος αποδίδει τα χρήματα που εισέπραξε σε απολαβές για υπηρεσίες του κατά το παρελθόν, ωστόσο το τάιμινγκ μόνο υποψίες μπορεί να δημιουργήσει, όπως και το γεγονός ότι μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του κάλεσε με επιστολή του όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της UEFA να στηρίξουν στις εκλογές τον Μπλάτερ. Ο τελευταίος είχε επανεκλεγεί τότε, για να παραιτηθεί λίγες ημέρες αργότερα, υπό το βάρος των αποκαλύψεων του μεγάλου σκανδάλου στη FIFA.

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA θα εξετάσει την υπόθεση στη Ζυρίχη και θα κληθεί να αποφασίσει αν θα θέσει σε διαθεσιμότητα τον Σεπ Μπλάτερ, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και στον Μισέλ Πλατινί, εφόσον αποδεχθεί ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή έλαβε χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα