“Ο Μπουτάρης με έσπρωξε να είμαι υποψήφιος”

Με συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη ΔΕΘ. Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευσαν ο βουλευτής Β’ Αθήνας, Γιώργος Αμυράς, ο διευθυντής της Κ.Ο. του Ποταμιού Νίκος Μηλαπίδης και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Λίνα Παπαδάκη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Το δρόμο που προσπαθούμε τώρα να χαράξουμε και που χάραξε άλλωστε και ο Μακρόν στη Γαλλία, δηλαδή το δρόμο του Κέντρου και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών, τον έχει χαράξει και στο παρελθόν ο Γιάννης Μπουτάρης. Είναι ένας δήμαρχος της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης. Πάντα υπερασπίστηκε τη λογική, αλλά και τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις και αυτό το έχει κάνει πράξη και εδώ στο Δήμο. Άρα δεν το συζητάμε ότι είναι σύμμαχός μας. Είναι, και θα πρέπει να το πω, από τους ανθρώπους που με έσπρωξαν να θέσω υποψηφιότητα. Το κάναμε και τώρα θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να ενώσουμε βέβαια την παράταξη, όχι να την διχάσουμε. Παλεύουμε, πολεμάμε, ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι θα νικήσουμε. Κι όταν λέω θα νικήσουμε, εννοώ πως θα νικήσουμε προς όφελος της χώρας. Αντίπαλος μας είναι τα πολλά άλυτα προβλήματα της χώρας».

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε με τη σειρά του: «Είχαμε την εθιμοτυπική επίσκεψη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία ποτέ δεν είναι τυπική, διότι έχουμε μια παλιά σχέση. Και βεβαίως είναι πολύ μεγάλη προσωπική μου ευχαρίστηση το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ήταν ανακατεμένος στην πολιτική εμφανίστηκε, πάλεψε και αυτή τη στιγμή διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου. Το έχω πει επανειλημμένα ότι με ενοχλούν οι ορισμοί κεντροαριστερά, κεντροδεξιά κτλ. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στην Ελλάδα λείπει ένας κεντρώος προοδευτικός χώρος, ο οποίος θα παίρνει από παντού καλά και θα πετάει τα κακά. Αυτή είναι η δική μου λογική και με αυτή τη λογική, επειδή με τον Σταύρο έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ξέρω πόσο πιστεύει στο γεγονός ότι οποιαδήποτε αναγέννηση του κέντρου θα προκύψει από την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είμαι πολύ ευχαριστημένος που εάν τελικά γίνει ο αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει μεγάλη σημασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και του το εύχομαι φυσικά».

Το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με την διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης.

Αύριο το μεσημέρι στις 13.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης, ενώ αργότερα (15.00) θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών και δύο ώρες αργότερα  έχει προγραμματιστεί συνάντηση με νέους στο Harry’ s spot. Μετά τη συζήτηση, θα παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής ομάδας Μπάσκετ απέναντι στη Ρωσία για το Ευρωμπάσκετ. Τέλος αύριο βράδυ (21.30) θα επισκεφθεί το Αιγίνιο Πιερίας.

Συνέντευξη

Νωρίτερα σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. «Όταν έχεις πρωθυπουργικούς συμβούλους, οι οποίοι δηλώνουν “στα τσακίδια με τους επενδυτές”, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια αμετανόητη κυβέρνηση που το κύριο μέλημά της είναι η τακτοποίηση των δικών της παιδιών» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας δηκτικά ότι μετά από τα τόσα ευφυολογήματα του κ. Καρανίκα «ίσως πάρει και μερικές παραπάνω υπερωρίες για την κούραση του».

Μιλώντας για την αποχώρηση της Eldorado, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα επενδύσεων που μπλοκάρονται από την κυβέρνηση, όπως στο Ελληνικό και την Κασσιόπη της Κέρκυρας. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η προσέγγιση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο θέμα των επενδύσεων παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα. «Η κυβέρνηση θα μπορούσε να πει ότι για συγκεκριμένους λόγους θεωρεί την επένδυση επιζήμια για τη χώρα. Κι αυτό θα ήταν μια ξεκάθαρη εξήγηση προς τον ελληνικό λαό. Η λογική όμως του “λέω ότι «θέλω την επένδυση», αλλά δεν υπογράφω τις ανανεώσεις”, είναι κάτι που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα που παζαρεύει προφανώς κάποια πράγματα παρασκηνιακά και, όταν δεν της τα δίνουν, δεν υπογράφει τις άδειες» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του νέου προοδευτικού φορέα, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται «μία μεταρρυθμιστική παράταξη, μία παράταξη λογικής και τόλμης» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι πολίτες «θα σκεφτούν ότι θα είναι καλό να ηγηθεί του νέου Κινήματος ένας άνθρωπος που έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα ότι δεν φοβάται τα θεριά και ότι τα βάζει με τον εθνολαϊκισμό στη χώρα». Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «το Κέντρο δεν έχει στενά όρια, αλλά είναι μία πλειοψηφική παράταξη στην κοινωνία, άρα καλούμε τον κόσμο που φλερτάρει με τη Ν.Δ., με τον ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτεί ότι πρέπει να δυναμώσει το προοδευτικό Κέντρο». Επανέλαβε, όμως, ότι σε αυτό το νέο εγχείρημα δε χωρούν «άνθρωποι με ιδεοληψίες, άνθρωποι που υπηρετούν κυρίως το κομματικό κράτος».

Απαντώντας σε ερώτηση για την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υπογράμμισε ότι «η ΔΕΘ γα τον κ. Τσίπρα είναι μια αμαρτωλή ιστορία, είναι το μεγάλο πεδίο της εξαπάτησης» και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είχε μια λύση: να έρθει στη ΔΕΘ και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν το έκανε». Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πάντως ότι οι εξαγγελίες των πολιτικών στη ΔΕΘ δεν αλλάζουν τη ζωή των Ελλήνων. «Έρχεται ο καθένας. Λέει μια ιστορία, την ξεχνάει και η ζωή ανακυκλώνεται μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς δεν υπάρχουν λύσεις προς την κατεύθυνση που θέλει ο ελληνικός λαός. Δεν υπάρχουν ανοιχτές πόρτες για τους επενδυτές. Υπάρχει μια φοβία και αυτό σίγουρα γονατίζει την ελληνική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα