Ο Ντουρμάζ εξέθεσε τον Μάρκο Σίλβα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το όνομά του πλασαριζόταν στις πρώτες θέσεις των υποψηφίων για μεταγραφή. Τελικά παρέμεινε στον Ολυμπιακό και λίγες μέρες αργότερα δέχθηκε την ψυχρολουσία, καθώς ο προπονητής του τον απέκλεισε από την ευρωπαϊκή λίστα. Πριν περάσουν δύο εβδομάδες, έγινε βασικός και… πρωταγωνιστής!

Ο λόγος για τον Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος εξέθεσε τον προπονητή του στον Ολυμπιακό να τον αφήσει εκτός πλάνων Champions League, με το αιτιολογικό ότι με τον Ερνάνι στο ρόστερ, δεν μπορεί να τον υπολογίζει! Στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Ξάνθης, ο Τζίμι Ντουρμάζ φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο του και μαζί με τον Φορτούνη οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μία σπουδαία νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε δεχτεί ούτε γκολ στη διοργάνωση.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος, αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Αναλυτικά όσα είπε ο Τουρκοσουηδός ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» μετά την αναμέτρηση στα Πηγάδια:

«Γνωρίζαμε πως η Ξάνθη είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα της. Μια ομάδα πολύ συμπαγής, μια ομάδα επιθετική και ήταν δύσκολο να παίξουμε εναντίον τους. Το κλειδί σήμερα ήταν ότι κάναμε την ομάδα να ανοιχτεί, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να βρούμε τους δρόμους για την αντίπαλη εστία.

Με αυτές τις νίκες είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία. Έχουμε αυτοπεποίθηση, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αυτή την προσπάθεια, σε αυτό το δρόμο. Προσωπικά, δουλεύω πολύ σκληρά σε κάθε προπόνηση. Δούλεψα πολύ στην προετοιμασία. Νιώθω σε πολύ καλή κατάσταση, έχω βρει τον εαυτό μου. Αισθάνομαι όπως πριν δύο χρόνια. Πέρσι δεν ήμουν σε τόσο καλή φόρμα γιατί είχα πολλούς τραυματισμούς, που δεν με άφησαν να βρω τον ρυθμό μου. Τώρα δουλεύω πολύ σκληρά, έχω αρκετή βοήθεια από τους συναδέλφους μου και συνεχίζοντας αυτή την δουλειά έρχεται η βελτίωση».

Όσον για τον Μάρκο Σίλβα, είναι γεγονός ότι εκτέθηκε στην περίπτωση του Ντουρμάζ. Ωστόσο, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι έδωσε την ευκαιρία στον παίκτη και εκείνος την άρπαξε. Αν στην πορεία δεν βγάλει… εκδικητικές τάσεις, ο Μάρκο Σίλβα θα αποδείξει τουλάχιστον ότι είναι αντικειμενικός και χωρίς κόμπλεξ, στοιχεία που σπάνια συναντάς, ακόμη και σε πολύ μεγάλα ονόματα προπονητών.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην απόδοση του Ντουρμάζ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Χωρίς καμία αμφιβολία η συμπεριφορά και η απόδοσή του Ντουρμάζ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Πραγματικά δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί τον αποκλεισμό του από την Ευρώπη, αλλά δίνει τα πάντα και δουλεύει κάθε μέρα σκληρά στις προπονήσεις, το ίδιο ισχύει και για τον Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος επίσης δουλεύει καθημερινά και προσπαθεί. Και ειλικρινά μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα