Ο ξεχωριστός κύριος Πογιέτ!

Πολύ καλός και πάλι ο Ανέστης στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δύο φορές χρειάστηκε και ενήργησε σωστά! Ο Κολοβέτσιος έδινε λύσεις, ενώ ο Σιμόες όργωσε το χώρο δράσης του και ήταν εκπληκτικός!

Ο Μάνταλος είχε περισσότερη ενέργεια απ’ ότι σε άλλα παιχνίδια και είχε συμβολή στο γκολ, όπως και σε πολλά ακόμη στο πρωτάθλημα που δεν έχουν αποτυπωθεί στους στατιστικούς πίνακες. Ο Αραβίδης πάσχισε όπως πάντα και είχε και καλές μεσοεπιθετικές ενέργειες, ο Βάργκας έκανε πάλι το παιχνίδι του, θετικός ήταν και ο Τζιμπούρ όσο έπαιξε.

Ο Ντιντάκ προσπάθησε και είχε και μία ασίστ. Άρα; Πως γίνεται με τόσους διακριθέντες σε ατομικό επίπεδο η ΑΕΚ να μην άρεσε σε αρκετό κόσμο, παρά τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ; Η απάντηση λέγεται Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής είναι αυτός που έχει κατορθώσει οι παίκτες του να παίζουν πειθαρχημένα και με αλληλοκαλύψεις, με αποτέλεσμα η ομάδα να δέχεται λίγες φάσεις και ακόμη λιγότερα γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν σωστά τακτικά κι αυτό φέρνει τα αποτελέσματα, αλλά δεν παίζουν απελευθερωμένα και με “αέρα” για να αποδώσουν το θέαμα που ζητά ο πάντα απαιτητικός κόσμος.

Ο Πογιέτ είναι αυτός που μέσω ελάχιστων δοκιμών και στην πραγματικότητα μετά από 4-5 παιχνίδια, βρήκε το πιο αποδοτικό σύστημα, εφαρμόζοντας και το εναλλακτικό 3-5-2 όταν χρειάζεται (που μόνο αυτός ξέρει πότε χρειάζεται). Το εκπληκτικό είναι πως κάποιοι… θρασύτατοι τόλμησαν να πουν «μα πως και δεν το γύρισε αυτή τη φορά το σύστημα;», ενώ ήταν οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν για τη συχνή χρησιμοποίηση του Λαμπρόπουλου ως τρίτο στόπερ. Τελικά αυτή η ΑΕΚ του Πογιέτ έχει δεχθεί ένα γκολ στα έξι τελευταία ματς!

Ναι, ο Άρθο κάνει προσωπικά λάθη, αλλά ο προπονητής της ΑΕΚ δεν στέκεται σε αυτά, τον ενδιαφέρει η αμυντική λειτουργία της ομάδας και αυτή τον ικανοποιεί 100%. Είναι τέτοια η προσήλωση του Μάνταλου, η ευφυΐα του Σιμόες, τα μαρκαρίσματα του Γιόχανσον και τα ρεφλέξ του Ανέστη που τα ατομικά λάθη των στόπερ απορροφιούνται κι έτσι το γινόμενο έχει πρόσημο θετικό, σε σημείο τέτοιο που ο Πογιέτ να μη θεωρεί προτεραιότητα την απόκτηση στόπερ! Μέλος της καλής αμυντικής λειτουργίας είναι και ο Άρθο, που ναι, κάνει ατομικά λάθη, ίσως τα περισσότερα, αλλά σε δύναμη και τοποθετήσεις είναι πάντα αξιόπιστος. Όπως και να έχει, ο Γκουστάβο φαίνεται να ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Πράγματι, όταν η ομάδα του νικά μόνο με ένα γκολ πολλές φορές έχει αναπτυχθεί φόβος, αλλά αυτός θα εξαφανιστεί στο μέλλον, μέσω των συνεχόμενων νικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα