Ο ΟΑΣΑ παραδέχεται την καταστροφή των φακέλων για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών

Στις 2 Δεκεμβρίου του  2017, ένας μεγάλος αριθμός φακέλων, όπου είχαν δοθεί για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών, καταστράφηκαν ή χάθηκαν από τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ.

Λεπτομέρειες δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, όπως το πόσο μεγάλο ήταν το εύρος της καταστροφής όμως γνωστοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου από τη Διοίκηση του Οργανισμού προς το Σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων(ΟΤΟΕ).

Η επιστολή είναι υπογεγραμμένη από τον διευθύνων σύμβουλο του οργανισμού Γιάννη Σκουμπούρη, και αναφέρει, «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί».

Επίσης, ζητεί συγνώμη για την ταλαιπωρία και αναφέρει ότι και ο οργανισμός επίσης έχει υποστεί βλάβες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός προ ολίγων ημερών, αναφέρει:

«Σε σχέση με τη διακινούμενη φημολογία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί δήθεν απώλειας προσωπικών δεδομένων πολιτών από τον ΟΑΣΑ, ο Οργανισμός για την αποκατάσταση της αλήθειας, έναντι της δημιουργικής φαντασίας των διακινητών της «είδησης», ενημερώνει:

Α. Δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.

Β. Υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς.

Γ. Ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα