Ο Οικονόμου προτείνει ομόλογα κατά τής ανεργίας

Σε εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε ο Παντελής Οικονόμου με θέμα τη κρίση και την έξοδο από αυτή.

 

Ο ομιλητής υποστήριξε ότι μπορούμε να κάνουμε το μέλλον πολύ καλύτερο, αλλά όχι ίδιο με το προ της κρίσης παρελθόν. Για να το πετύχουμε θεώρησε ως πρώτη προϋπόθεση την απεμπλοκή μας από τη σημερινή σχέση με τους πιστωτές μας και την εφαρμογή ενός «δικού μας σχεδίου» με σκοπό τον περιορισμό της ανεργίας. Προσδιόρισε ως βασικό μέσο για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού, τα ομόλογα κατά της ανεργίας, με τα οποία θα γινόταν η επανεκκίνηση επενδύσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, και τραπεζικών πιστώσεων και ρευστότητας στην αγορά.

 

Ο Παντελής Οικονόμου θεώρησε ότι το «δικό μας σχέδιο» πρέπει να περιέχει τομές στη Δημόσια Διοίκηση, τη Κοινωνική Ασφάλιση, τη Φορολογία και τις εργασιακές σχέσεις τις οποίες και προσδιόρισε. Υποστήριξε ότι οι τομές αυτές συνθέτουν πολιτική «αποκατάστασης, ανασυγκρότησης και αλλαγής», τελείως διαφορετική από αυτές που υποστηρίζουν τα κατεστημένα κόμματα, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα.

 

Ο ομιλητής, κλείνοντας, εκτίμησε ότι φυσική κινητήρια δύναμη της πολιτικής που προτείνει είναι η νέα γενιά και ζήτησε την υποστήριξή της για να προχωρήσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα