Ο Ολάντ δημιουργεί Εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές

Eιδική εθνοφρουρά εναντίον των τζιχαντιστών ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ η Γαλλία ως απάντηση στα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχεται.Σύμφωνα με τη γαλλική «Figaro» πάνω από 23.500 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιωτικοί βρίσκονται στους δρόμους και φροντίζουν για την ασφάλεια των πολιτών σε 56 εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Eιδικότερα,  σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ ο Γάλλος πρόεδρος δημιουργεί επισήμως μία Εθνοφρουρά, με βάση τις υπάρχουσες επιχειρησιακές δομές. Το πώς ακριβώς θα γίνει η κατάρτιση του νέου αυτού τμήματος εθνοφρουράς και το πώς θα κατανεμηθούν στο γαλλικό έδαφος, θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Συμβούλιο Αμυνας τον Αύγουστο.

Τα μέτρα όλα αυτά λαμβάνονται στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ενώ ήδη στη χώρα έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τα λάθη που έχουν κάνει οι αρχές, τα ελλιπή μέτρα, τις πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν και άλλα παρόμοια με… κερασάκι στην τούρτα το γεγονός ότι είχαν συλλάβει το δράστη της Ρουέν, τον είχαν οδηγήσει στη φυλακή αλλά τον αποφυλάκισαν με βραχιολάκι μέχρι τη δίκη του.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε και η αντιπολίτευση εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά του Φρανσουά Ολάντ, τις τελευταίες ημέρες, με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και τέως πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί να ζητά ακόμη και την αναθεώρηση του γαλλικού Συντάγματος προκειμένου να απαλλαγεί από «αφελείς νομικές λεπτομέρειες» που οδηγούν σε ελλιπή μέτρα. Από την πλευρά του ο Φρανσούα Ολάντ απάντησε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αγγίξουμε το κράτος δικαίου. «Οι τζιχαντιστές θέτουν ως στόχο τους τη Δημοκρατία και αυτή θα είναι η ασπίδα μας» προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα