Ο Ολυμπιακός κυρίαρχος στη μάχη για την πρόκριση

Με δύο εκτός έδρας νίκες και δύο παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός όχι μόνο κρατάει τα κλειδιά της πρόκρισης στο Champions League στα χέρια του, αλλά μπορεί κάλλιστα να φτάσει τους δώδεκα βαθμούς συγκομιδή και να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση.

Η σπουδαία νίκη των «ερυθρόλευκων» στο Ζάγκρεμπ απέφερε δύο πολύ μεγάλα κέρδη στην ομάδα του Πειραιά. Πρώτον, με την προϋπόθεση ότι θα νικήσει και στο Καραϊσκάκη τους Κροάτες, ο Ολυμπιακός έθεσε νοκ άουτ τη Ντιναμό από τη διεκδίκηση έστω και της δεύτερης θέσης του ομίλου. Μόνο με «αυτοκτονία» στο Φάληρο θα καταφέρουν να απολέσουν το πλεονέκτημα που έχουν αποκτήσει οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός αρκεί να πετύχει δύο νίκες, ή ακόμη και μία ισοπαλία και μία νίκη στα δύο εντός έδρας παιχνίδια τους με Ντιναμό και Άρσεναλ, προκειμένου να κατοχυρώσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Ήδη έχουν εξασφαλίσει σε ικανό ποσοστό τη συνέχιση της πορείας τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα, καθώς έχουν νικήσει στις έδρες τους τόσο την Άρσεναλ, όσο και τους Κροάτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, μπορούν να φτάσουν τους δώδεκα βαθμούς συγκομιδή, διεκδικώντας ακόμη και την πρωτιά στον όμιλο, έναντι της Μπάγερν Μονάχου, η οποία απέδειξε στο Λονδινό ότι δεν είναι άτρωτη. Το επόμενο ματς του Ολυμπιακού στο Champions League είναι στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με νίκη, οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να αποσπαστούν έξι βαθμούς από τους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι θα δοκιμαστούν στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα