Ο Ολυμπιακός στο ρελαντί 3-0 την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη

Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός ξεπέρασε στο Καραϊσκάκη 3-0 το εμπόδιο της Ξάνθης. Με πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά τον Ανσαριφάρντ που πέτυχε δύο γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν εύκολα, έφτασαν τις 9 σερί νίκες και παρέμειναν στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι από το 59΄ έπαιξαν με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κασάδο.

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρθία, καθώς η διάταξη έμεινε στο 4-2-3-1 και στη θέση του τιμωρημένου, Μάριν, μπήκε ο Πάρντο στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ δίπλα στον Ρομαό βρέθηκε ο Ταχτσίδης, που προτιμήθηκε αντί του Ζιλέ.

Χωρίς φόβο και με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό μπήκε στο ματς η Ξάνθη, καθώς με ανεβασμένες τις γραμμές και με πίεση από ψηλά, κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά οι υψηλόσωμοι κεντρικοί αμυντικοί των γηπεδούχων κατάφεραν να «σβήσουν» κάθε επικίνδυνη εστία στα καρέ τους.

Ουσιαστικά, οι παίκτες του Γκαρθία «ξύπνησαν» στο 19’ μέσω… γκέλας των φιλοξενούμενων που έφερε και την πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Κασάδο γύρισε την μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς, τη στιγμή που και ο γκολκίπερ έβγαινε από την εστία του, ο Ανσαριφάρντ έκανε την προβολή προ κενής εστίας, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 25’ σημειώθηκε η φάση που έγειρε το ματς σε μεγάλο βαθμό υπέρ του Ολυμπιακού, καθώς ο Φασίδης «σκαρφάλωσε» χωρίς λόγο πάνω στον Φορτούνη, τη στιγμή που ο παίκτης των γηπεδούχων είχε πλάτη στην εστία και τον ανέτρεψε. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε –με τη σύμφωνη γνώμη του Φορτούνη- ο Ανσαριφάρντ, που με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Για ένα περίπου δεκάλεπτο μετά το γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν τα νεύρα και τα λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε πάντως στο διάστημα αυτό διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα. Όταν πια μάλιστα ξαναβρήκε τον ρυθμό του στην επίθεση και έχοντας πλέον το υπέρ του σκορ, άρχισε να βρίσκει σταθερά κλασικές ευκαιρίες. Βρήκε επίσης όμως απέναντί του και έναν εξαιρετικό Ζίβκοβιτς, ο οποίος κατέβασε ρολά και κράτησε την ομάδα του μέσα στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» μετά το γκολ ήταν το δοκάρι του Ρομαό στο 36′, με ένα εξαιρετικό σουτ του Τογκολέζου στην κίνηση, ενώ στο 40′ ο Ζίβκοβιτς έσωσε το κοντινό πλασέ του Ανσαριφάρντ μετά από σέντρα του Πάρντο. Ένα λεπτό μετά, η σέντρα βγήκε από την απέναντι πλευρά, από τον Κούτρη, όμως αυτή τη φορά η κεφαλιά του Μιραλάς με τη μία, πέρασε λίγο άουτ. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης ξαναέπιασε δουλειά στο 43′ όταν σταμάτησε τόσο το τετ-α-τετ του Μιραλάς όσο και το σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή. Επίσης, λίγα δευτερόλεπτα μετά μπλόκαρε αρχικά την κεφαλιά του Σισέ από σέντρα του Φορτούνη αλλά και το σουτ του Πάρντο από πλάγια θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυκλοφόρησαν πιο ψύχραιμα και ορθολογικά τη μπάλα, φτάνοντας μάλιστα και στην πρώτη τους ευκαιρία. Μόλις στο 46′, ο Τριάδης έφυγε στην κόντρα, εκμεταλλεύθηκε την αργοπορία του Προτό στο να βγει από την εστία του και πλάσαρε, όμως ο Σισέ ήταν αυτός που πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Από κει και πέρα το ματς ήταν σχετικά μοιρασμένο για περίπου δέκα λεπτά, όμως ο Ολυμπιακός ευτύχησε να το «καθαρίσει» στην δική του πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη. Ήταν η φάση του 57′ όταν οι γηπεδούχοι έπαιξαν από δεξιά, ο Φιγκέιρας έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα για τον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός «κάρφωσε» τη μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς που στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι.

Με το σκορ ήδη στο 2-0, όλα τελείωσαν στο Καραϊσκάκη ένα δίλεπτο αργότερα όταν η Ξάνθη έμεινε και με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Κασάδο με δεύτερη κίτρινη μέσα σε λίγα λεπτά. Μάλιστα, στο 69′, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ έπειτα από ένα ακόμη τραγικός λάθος της άμυνας της Ξάνθης. Ο νεαρός Μελιόπουλος έκανε τη λάθος πάσα μέσα στην περιοχή χωρίς να βλέπει, ο Φορτούνης την έκλεψε και με ένα απλό πλασέ «έγραψε» το 3-0.

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης
Ολυμπιακός: Προτό – Φιγκέιρας (80’ Ζιλέ), Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης – Ρομαό (72’ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης – Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84’ Σεμπά) – Ανσαριφάρντ
Ξάνθη: Ζίβκοβιτς – Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο – Ντε Λούκας, Καμαρά (74’ Λισγάρας) – Τριάδης (62’ Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87’ Σουλεϊμάν) – Γέντρισεκ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα