Ο πήχης τέθηκε ψηλά, η ΑΕΚ καλείται να τον περάσει!

«Θέλω να καλωσορίσω τους νέους ποδοσφαιριστές που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα. Θέλω όλοι να βοηθήσετε ώστε να νιώσουν ωραία σε αυτό το κλαμπ.Τους στόχους αυτής της ομάδας τους γνωρίζετε όλοι. Όπως και το μέγεθος του κλαμπ στο οποίο βρίσκεστε.

Η ομάδα μας έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια ιστορία της. Φέτος, όμως, είναι η χρόνια μας. Αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.

Σας το λέω εγώ! Τα πάντα μπορούμε να πετύχουμε! Και στην Ευρώπη μπορούμε να πάμε ψηλά! Να ξέρετε ότι τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι Ψυχολογία και εσείς πρώτοι πρέπει να πιστέψετε! Έχουμε την καλύτερη ομάδα!

Σας εύχομαι καλή χρονιά. Μακάρι ο Θεός να σας προστατεύει και να έχετε όλοι την υγεία σας. Από εκεί και πέρα σε ό,τι πρόβλημα τυχόν έχετε η διοίκηση είναι δίπλα σας για να σας το λύσει».

Αυτή ήταν η ομιλία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, κατά τη διάρκεια του αγιασμού της ομάδας, μία ομιλία μέσω της οποίας εκφράστηκαν οι φετινοί στόχοι του συλλόγου. Δεν μίλησε έτσι πέρσι και πρόπερσι στην επιστροφή της Ένωσης στη Super League και αυτό είναι απόδειξη ότι φέτος η ομάδα έχει σαφώς μεγαλύτερους στόχους.

Αν το δει κανείς… μαθηματικά, πρέπει να παραδεχθεί πως η πρόοδος της ομάδας σε σχέση πάντα με την ισχύ των αντιπάλων είναι μεγάλη. Πρόπερσι η ΑΕΚ έμεινε 28 βαθμούς πίσω από την κορυφή και δεν διεκδίκησε κάτι σημαντικό στο πρωτάθλημα, πέρσι έμεινε 14 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό, έκοψε τη διαφορά στη μέση και στο τέλος βγήκε δεύτερη. Άρα φέτος, μπορεί σε κάθε περίπτωση να μείνει πιο κοντά στην κορυφή, τουλάχιστον αν κρίνει κανείς από την αγωνιστική πρόοδο και τη φετινή αποφυγή των περσινών λαθών στο σχεδιασμό, τα οποία παραδέχθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πρωτοχρονιάτικη κοπή της πίτας.

Από πού πηγάζει η αισιοδοξία του αφεντικού της Ένωσης και γιατί θέλησε να την μεταφέρει στο ποδοσφαιρικό τμήμα;

Σίγουρα οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος της ΕΠΟ.  Πρόκειται για μία κατάσταση που δεν αφορά τους παίκτες, δεν πρέπει να τους αφορά και φυσικά δεν σχολιάστηκε από τον Δ. Μελισσανίδη στον αγιασμό.  Ο ίδιος όμως ξέρει καλά πως οι διαιτησίες που θα «σφαγιάζουν» την ΑΕΚ έχουν περάσει στο παρελθόν. Πέρσι στην πραγματικότητα μόνο σε τρία παιχνίδια η ομάδα του αδικήθηκε κατάφορα.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την αγωνιστική πληρότητα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στα ντέρμπι την τελευταία διετία. Η ΑΕΚ ενισχύθηκε στις μετεγγραφές, ενώ κρατά ως παρακαταθήκη μια σειρά νικηφόρων αποτελεσμάτων κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ από το Γενάρη του 2016 κι έπειτα. Ο Μελισσανίδης ξέρει μπάλα και καταλαβαίνει πότε μία ομάδα έχει δυναμική και πότε όχι. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η αισιοδοξία που εξέφρασε στα Σπάτα.

Βέβαια, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που τον ώθησε σε μία τόσο δυναμική ομιλία: Έπρεπε να περάσει το μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ πως ο ίδιος έκανε τη δουλειά του και πλέον πρέπει να αναλάβουν δράση προπονητής και παίκτες. Στην ουσία, η ΠΑΕ έκανε τις μετεγγραφές κα τις αποδεσμεύσεις που ζητούσε η πλειοψηφία των οπαδών. Όχι φυσικά επειδή εκείνοι κάνουν κουμάντο, αλλά επειδή οι ανάγκες της ομάδας ήταν τόσο φανερές που μπορούσε να τις διακρίνει και ο μέσος φίλαθλος.  Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέρασε το μήνυμα πως έγινε ότι έπρεπε να γίνει από την πλευρά της διοίκησης και το πέρασε πολύ έξυπνα.  Να σημειωθεί πως και ο κόσμος της ομάδας δείχνει ικανοποιημένος από τον τρόπο που κινήθηκε η διοίκηση και αυτό φαίνεται από την κίνηση των διαρκείας, που χωρίς Σκόκο, Αραούχο, παίκτη αεροδρομίου ή έναρξη εργασιών για το γήπεδο, έχει πλησιάσει τα 7.000 εισιτήρια διαρκείας και συνεχίζει!

Τα συν και τα μείον της ομάδας

Αγωνιστικά, η ομάδα προσπαθεί να αυξήσει ρυθμούς για να παρουσιαστεί έτοιμη στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Το 4-4-2 με τον Λιβάγια στην κορυφή και τον Κλωναρίδη δεύτερο φορ δεν μπορεί να πει κανείς ότι «πετάει» και ίσως ο Χιμένεθ επιλέξει τελικά το περσινό 4-2-3-1 με τον Μάνταλο «δεκάρι» και έναν από τους Πατίτο ή Τρίστανσον στην ενδεκάδα, καθώς αμφότεροι δείχνουν σε καλή κατάσταση. Ίσως μάλιστα παίξει ο Γιακουμάκης στη θέση του Λιβάγια μπροστά, καθώς είναι πιο φρέσκος και ομολογουμένως πιο επικίνδυνος στα φιλικά προετοιμασίας. Στα ευχάριστα για τον Χιμένεθ η βελτιωμένη παρουσία του Μπακάκη και του Αλμέιδα, η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος, το ότι Τρίστανσον και Τσόσιτς φαίνονται μετεγγραφές «λαβράκια», ότι το  πρέσινγκ της ομάδας για τέλη Ιουλίου είναι κάτι παραπάνω από ενεργητικό, πως υπάρχει ανάπτυξη από τα πλάγια εξαιρετικά δουλεμένη και ότι έχουν δουλευτεί καλά κάποιες κομπίνες σε φάουλ και κόρνερ. Στα μείον η παρατεταμένη αδυναμία συμμετοχής στην ανάπτυξη παιχνιδιού των Σιμόες και Γιόχανσον (σε αντίθεση με τον Αϊντάρεβιτς που πάντα δίνει μία πινελιά δημιουργικότητας), κάποια ατομικά λάθη στην άμυνα και οι χαμένες ευκαιρίες που δεν έχουν επιτρέψει ακόμη στην ΑΕΚ σε πέντε φιλικά να σκοράρει πάνω από δύο φορές σε κάποιο παιχνίδι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα