«Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εκεί που ανήκει»

 

Κι αν οι περισσότεροι προπονητές αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν τους πιο φορμαρισμένους ή καλούς ή έμπειρους ή ικανούς παίκτες στα μεγάλα παιχνίδια, ο Ιταλός κόουτς του ΠΑΟ προτιμά τους πιο ταιριαστούς στο σύστημα που έχει σχεδιάσει. Αυτό… υπαινίχτηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπους ο Αντρέα Στραματσιόνι ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τον Άγιαξ, όπου συνάμα ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έκρυψε την περηφάνια του για το ότι είναι στο τιμόνι της ομάδας στην επιστροφή της εκεί που ανήκει, μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης:

«Αυτό το παιχνίδι αντιπροσωπεύει αυτό που θα θέλαμε ήδη από την προετοιμασία, να μπούμε δηλαδή στους ομίλους και να είναι ο Παναθηναϊκός ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαστε έτοιμοι και αφοσιωμένοι να ξεκινήσουμε αυτή τη μάχη και να αγωνιστούμε στη διοργάνωση. Είναι ένα τεστ το ματς αυτό, μία πρόκληση, στην επιστροφή του στους ομίλους ο Παναθηναϊκός να παίζει κόντρα σε σημαντικές ομάδες με σπουδαία φιλοσοφία. Ο σύλλογος είχε κατά το παρελθόν αυτή την νοοτροπία και πρέπει να δείξουμε ότι αυτό επέστρεψε. Στο γήπεδο, όχι στα λόγια».

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα του, τόνισε: «Παίζουμε στην Λεωφόρο και θέλω να παίξουμε επιθετικά γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Δεν με απασχολεί ποιος είναι ο αντίπαλος. Θέλω να είναι η ομάδα συμπαγής, χωρίς να χάσουμε την επικινδυνότητα μας κάθε φορά που κάνουμε επίθεση. Ο Άγιαξ έχει ποιοτική ομάδα αλλά και εμείς θα κοιτάξουμε να τον δυσκολέψουμε και να του βάλουμε προβλήματα στην άμυνα.

Δεν είναι μυστικό ότι Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Κουτρουμπής δεν είναι 100% έτοιμοι. Κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα μείνει εκτός και κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα παίξει. Δεν είμαι πολύ ανήσυχος, καθώς είμαι σίγουρος πως όποιος και αν παίξει θα παίξει καλά. Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλός με αυτούς τους τρεις και χωρίς αυτούς τους τρεις. Έχω στο μυαλό μου να παίξουμε με τρεις πίσω και ίσως χρησιμοποιηθεί ο Κουλιμπαλί. Έχω καθαρά στο μυαλό μου το πώς πρέπει να παίξουμε. Πρέπει να τσεκάρω, όμως, τους παίκτες. Ο τρόπος, όμως, που πρέπει να παίξουμε είναι ξεκάθαρος!».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα