«Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου…»!

Για τη μεγάλη ανατροπή, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα μελλοντικά του σχέδια, μίλησε στον Sentra FM ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή του και δεν είναι καριερίστας προπονητής…

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των «πράσινων»:
«Είναι αλλιώς. Η χαρά παραμένει η ίδια. Από άλλο πόστο, άλλες ευθύνες, άλλες ανησυχίες, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Βγήκε η φύση μου, προσπάθησα να λειτουργήσω όπως αισθανόμουν και μας βγήκε. Σαν προπονητής του Παναθηναϊκού, προσπαθώ να βοηθήσω όπως έχω μάθει τόσα χρόνια. Όταν είσαι πεσμένος, πρέπει να σηκωθείς. Όλοι έπαιξαν ρόλο. Ο κόσμος ήρθε σε δύσκολες στιγμές και μας βοήθησε.

Όταν λες ότι είσαι μέλος μίας ομάδας και να είσαι εκ του ασφαλούς και χωρίς καμία ευθύνη είναι εύκολο. Όταν εννοείς αυτά που λες, πρέπει να πάρεις το ρίσκο. Δεν σκέφτηκα το κόστος της προσωπικής μου πορείας. Είχα εμπιστοσύνη στα παιδιά γιατί τους ζούσα κάθε μέρα και φυσικά στους συνεργάτες μου. Είναι πραγματικά πολύ νωρίς. Δεν υπάρχει κάτι. Καριερίστας προπονητής δεν είμαι. Μπήκαμε στη διαδικασία αυτή, δεν έχω κάποια ματαιοδοξία. Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό γιατί αυτή είναι η ζωή μου.

Συνειδητοποίησα τι περνάνε οι προπονητές. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στο άλλο δωμάτιο που περνάνε τόσες ώρες. Πραγματικά δεν ξέρω αν έχω φύγει ακόμα από τον άλλο κόσμο, του παίκτη για να φτάσω στου προπονητή. Ξέρουμε πολύ καλά τι παίζει ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Τεχνική, θεωρία και τακτική, είναι το ποσοστό μικρότερο από την ψυχολογία. Είχαμε την ψυχολογία και το θέλω χθες. Ήταν πράγματα που μας βγήκαν. Μέσα σε τρεις μήνες δεν γίνεσαι μάγος. Ανοίγεις τα κιτάπια σου και ψάχνεις για όσα έχεις περάσει. 13 χρόνια με τον Ομπράντοβιτς ήταν ότι καλύτερο και φυσικά με τον Πεδουλάκη άλλο ενάμιση χρόνο.

Την έχει φτιάξει την ομάδα ο Πεδουλάκης, έχει μερίδιο στη φιλοσοφία και την επιτυχία. Και να χάναμε πάλι την ίδια αντίδραση θα είχαμε. Γιατί είμαστε οικογένεια. Πρέπει να κάτσουμε κάτω και να σχεδιάσουμε τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε μελέτη. Είναι απλά πράγματα. Δεν είναι της στιγμής, όταν θα έχουμε κάτι θα τα πούμε και πάλι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα