Ο Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επανεξελέγη την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ομόφωνη στήριξη του Συνεδρίου της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται στην Κολομβία.

«Η εμπιστοσύνη με την οποία με τιμήσατε, όλα τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι μια ευθύνη που θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις», έγραψε στο Twitter, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός.

Tι είπε στην ομιλία του 

Στην ομιλία του, αμέσως μετά την επανεκλογή του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε διεξοδικά στις σύγχρονες προκλήσεις και στα φαινόμενα του λαϊκισμού και του εθνικισμού που μαστίζουν την πολιτική ζωή πολλών χωρών του κόσμου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Προτεραιότητά τους είναι η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Προτεραιότητα μας να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία προς όφελος όλων. Πιστεύουν ότι θα κάνουν ισχυρές τις χώρες τους χτίζοντας τείχη, επενδύοντας σε όπλα, παίρνοντας μονομερείς αποφάσεις. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ισχυρές τις χώρες μας επενδύοντας στους ανθρώπους, στην εκπαίδευση, στα κοινωνικά δικαιώματα, στην ικανότητα συνεργασίας σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Λένε “να ξαναπάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας” και με αυτό εννοούν τον απομονωτισμό, το Brexit, τα κλειστά σύνορα.

Εμείς λέμε “να ξαναπάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας” και εννοούμε να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες, να ισχυροποιήσουμε τους πολίτες, να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατίες μας, να σεβαστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Λένε, μειώστε τη φορολογία των πλουσίων. Λέμε μειώστε τη δύναμη των πλουσίων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα