Ο Πλατινί… αποφασίζει για την υποψηφιότητα Ινφαντίνο

Από τις διαθέσεις και την απόφαση που θα λάβει ο Μισέλ Πλατινί εξαρτάται η διατήρηση ή μη της υποψηφιότητας του Τζιάνι Ινφαντίνο για την προεδρία της FIFA.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι αν ο Μισέλ Πλατινί είναι σε θέση να διεκδικήσει την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ο Πλατινί είναι ο πρόεδρός μου. Δουλεύουμε μαζί εννιά χρόνια. Είναι ξεκάθαρο πως έχω την υποστήριξή του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συμμετείχα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι ακόμη. Η υποψηφιότητά μου δεν είναι απέναντι στον Πλατινί. Αν είναι σε θέση να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA, θα αποσύρω τη δική μου υποψηφιότητα. Αυτή τη στιγμή όμως, είμαι σίγουρος και προχωράμε όχι μόνο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά για το παγκόσμιο. Εγώ είμαι ο Ινφαντίνο και ο Πλατινί, είναι ο Πλατινί. Το πρόγραμμα της υποψηφιότητάς μου, είναι δικό μου. Οι προτεραιότητες είναι ανάλογες, όμως έχουμε κάποιες διαφορές».

Στην παρούσα φάση έχουν δηλωθεί εφτά υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου της FIFA. Εκτός του Τζιάνι Ινφαντίνο και του Μισέλ Πλατινί, οι υπόλοιπες πέντε είναι ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσέιν, ο Μούσα Μπίλιτι, ο Ζερόμ Καμπανιέ, ο Σεΐχης Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ Αλ Καλιφά και ο Μοσίμα Γκάμπριελ Σέξγουολ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα