Ο Πλατινί κήρυξε «ιερό πόλεμο» κατά της FIFA

Σε αγώνα ζωής, προκειμένου να διαφυλάξει την υστεροφημία του και να αποκαταστήσει το όνομά του, έχει αναγάγει τη νομική δικαίωσή του ο άλλοτε σπουδαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής και μέχρι πρότινος πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Γάλλος παράγοντας ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα καταθέσει έφεση εναντίον της ποινής του 8ετούς αποκλεισμού που του επέβαλε η Επιτροπή Ηθικής της FIFA, καθώς τον έκρινε ένοχο για χρηματισμό από τον τότε πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεπ Πλάτερ, με το ποσό των δύο εκατ. Ευρώ.

Ο Πλατινί αρχικά απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA, λέγοντας πως πρέπει να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του και στη συνέχεια έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που ενδέχεται να τον αθωώσουν και να ασκήσουν έφεση εναντίον της απόφασης.

Ο Πλατινί είναι ένας από τους ανθρώπους σύμβολα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τόσο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως παράγοντας. Αυτό ακριβώς θέλει να διαφυλάξει, αποκαθιστώντας το όνομά του, καθώς ακόμη και σήμερα, υποστηρίζει ότι δεν έχει πράξει κάποια παρανομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα