Ο Πλατινί «τελειώνει» τον Μπλάτερ από τη FIFA!

Ο Γιόζεπ Μπλάτερ τελειώνει από την προεδρία της FIFA! Ο Ελβετός παράγοντας φαίνεται πως χάνει και τους τελευταίους υποστηρικτές του. Μετά τις έντονες αντιδράσεις παραγόντων στο πρόσωπό του, ήταν η σειρά του Μισέλ Πλατινί να άρει την εμπιστοσύνη του!

Ο πρόεδρος της UEFA και κατά πολλούς, ο επόμενος πρόεδρος της FIFA, αποκάλυψε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υποστηρίξει την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιόζεπ Μπλάτερ για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας! Ουσιαστικά, ο Μισέλ Πλατινί «τελείωσε» τον Ελβετό παράγοντα, δίνοντας το σύνθημα για την αποκαθήλωσή του από τον προεδρικό θώκο, τον οποίο κατέχει εδώ και αρκετά χρόνια.

Για να είμαστε δίκαιοι, η πορεία του Γιόζεπ Μπλάτερ ήταν προδιαγεγραμμένη. Η αποκαλύψεις για τον τρόπο ανάθεσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αποτέλεσαν απλά το τελειωτικό κτύπημα. Ακόμη και όσα έχουν συμβεί κατά την προετοιμασία για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τα ατελή γήπεδα, τις εγκαταστάσεις υποδομής που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν, με τις αντιδράσεις του κόσμου και το γενικό μπάχαλο που επικρατεί στη μεγάλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της άποψης ότι, πλέον, ο Γιόζεπ Μπλάτερ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου του.

Παρόλα αυτά, ο Ελβετός επιμένει ακόμη και σήμερα, πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου. Ενδεχομένως να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα γύρω του. Μία πρώτη γεύση πήρε από την πληθώρα τηλεφωνημάτων που έγιναν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, από προέδρους και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι ζήτησαν την… απόσυρσή του. Το… κερασάκι μπήκε από τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Ελβετό. Σας ευχαριστούμε για όλα, αλλά… φτάσατε στο τέλος της διαδρομής!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα