Ο ποδοσφαιρικός Μπαλτάκος και οι… φυλές των παραγόντων

Η… μετακόμιση του Τάκη Μπαλτάκου από τον ποδοσφαιρικό στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και μάλιστα μεσούσης της σεζόν σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, χωρίς όμως η πραγματική αιτία να βγει στο φως της δημοσιότητας.
Κάποιοι είπαν πως ο Αλαφούζος βρήκε στο πρόσωπο του γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά έναν νομικό με πυγμή για να πιέσει… ασφυκτικά τη Σούπερ Λιγκ, ενώ ορισμένοι άλλοι πως ο Μπαλτάκος θα έφερνε στα «πράσινα» ποδοσφαιρικά αποδυτήρια την αύρα της μπασκετικής ανίκητης ομάδας, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι άλλος. Κι έχει να κάνει με μία περίεργη… χιαστί εξίσωση.
Ας προσπαθήσουμε όμως να συνθέσουμε το παζλ της… μεταγραφής.
Κατ’ αρχάς, ας ανιχνεύσουμε την αιτία αποχώρησης του Μπαλτάκουαπό τον «πράσινο» μπασκετικό γίγαντα, που με 6 αστέρια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι δύσκολα παραβαίνεις το ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»!
Ας ψάξουμε όμως τις ποδοσφαιρομπασκετικές διασυνδέσεις κάθε μορφής.
Είναι κοινό μυστικό στην αθλητική πιάτσα πως οι σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, που ηγούνται διοικητικά του μπασκετικού Ολυμπιακού, δεν βρίσκονται και στα καλύτερά τους. Αιτία αποτελεί ηαμοιβαία συμπάθεια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου και ιδιαίτερα τον Δημήτρη, στα χέρια του οποίου έχει περάσει εδώ και μερικά χρόνια το τιμόνι του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Πέραν της έγκυρης πληροφόρησης της «Α», και μόνο το γεγονός ότι τα ΜΜΕ που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής των δύο μεγαλοπαραγόντων (Β. Μαρινάκηκαι Δ. Γιαννακόπουλου) μόνο… καλά λόγια έχουν να πουν και να γράψουν εκατέρωθεν, από μόνο του επαληθεύει τις φήμες.
Τις μηδενικές σχέσεις του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού τμήματος των «ερυθρόλευκων» επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η επίσημη μπουτίκ της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν φιλοξενείται σε κάποιο από τα άδεια καταστήματα κάτω από τις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά σε άλλο χώρο απέναντι από το φαληρικό στάδιο.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθούμε σε κάποιο χαρακτηριστικό επεισόδιο για τη σχέση των δύο ανδρών.
Η Σπάρτη, ομάδα Β΄ Εθνικής που στηρίζεται φανερά από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στις 12/12/2016, εν όψει του Κυπέλλου αγώνα με τον Ολυμπιακό (στις 15/12), εξέδωσε μια ανακοίνωση-λίβελο κατά του θρύλου. Χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως ωφελημένο από το διεφθαρμένο σύστημα διοίκησης, και ότι δεν θα είναι ένα ακόμη «θύμα» της λαίλαπας που κατακαίει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η απάντηση στον λίβελο δεν ήλθε από τον Ολυμπιακό αλλά από τον… Δημ. Γιαννακόπουλο.
Με αφορμή την επιστροφή κάποιων εισιτηρίων διαρκείας που επέστρεψαν οι «θυμωμένοι» ολυμπιακοί της Σπάρτης –δηλαδή, για οικονομικό μέγεθος ασήμαντο για τις δυνατότητες του Δ. Γιαννακόπουλου–, είπε ένα «άντε γεια» και ζήτησε να μην τον απασχολήσουν εφεξής.
Αν μάλιστα ληφθούν υπ’ όψινκαι οι αθέατες κόντρες μεταξύ Δ. Γιαννακόπουλου και Τ. Μπαλτάκου –θυμίζουμε το δημοσίευμα της «Πράσινης», «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»– και το άσβεστο μίσος του Β. Μαρινάκη, που θεωρούσε ότι Σαμαράς και Μπαλτάκος τον «πούλησαν» στα ανοιχτά θέματα που έχει με τη Δικαιοσύνη λόγω ποδοσφαίρου, τότε τα παραπάνω στοιχεία ίσως να έπαιξαν ρόλο στο να ξεχαστούν… αστέρια και φιλίες ετών.

Γιατί τον «άρπαξε» ο Γ. Αλαφούζος

Η πρόσληψη του Τάκη Μπαλτάκου στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό δεν είναι φυσικά εντελώς άσχετη με την προ τριμήνου εκλογή του γιου του,Δημήτρη, στον προεδρικό θώκο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ο υιός Μπαλτάκος είναι ένα φρέσκο, άφθαρτο πρόσωπο στα μάτια του φίλαθλου κόσμου, η οργή του οποίου κατά του Αλαφούζου όλως περιέργως το τελευταίο διάστημα, μετά τη γνωστοποίηση της συνεργασίας με τον Τ. Μπαλτάκο, έχει αρχίσει να ξεθυμαίνει σταδιακά. Παρ’ όλα αυτά, στο πρόσφατο παιγνίδι με τον Λεβαδειακό οι εξέδρες τού «Απόστολος Νικολαΐδης», εκτός από παγωμένες, ζούσαν και συνθήκες μοναξιάς και εγκατάλειψης…
Εδώ θα πρέπει να σταθούμε και σ’ ένα άλλο σημείο που αφορά τις τριβές στο ποδόσφαιρο μεταξύ «θρύλου» και «βάζελου». Αναφερόμαστε στην επί πέντε χρόνια ανελέητη κόντρα Β. Μαρινάκη και Γ. Αλαφούζου, με αφορμή το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού στο στάδιο «Καραϊσκάκης» το 2011. Θυμίζουμε τις γνωστές αψιμαχίες του προέδρου του θρύλου με τον τότε «πράσινο» σταρ ΤζιμπρίλΣισέ και τη διάλυση της επαγγελματικής σχέσης των δύο παραγόντων στον ΣΚΑΪ. Διάλυση που ακολούθησαν βολές για φοροδιαφυγές, ναρκοπλοία, στημένους αγώνες, απάτες, λαθρεμπόριο και διάφορα άλλα ωραία…
Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν απόλυτα την πρόθεση του Γ. Αλαφούζου να «βελτιώσει» τον εξοπλισμό του και η συνεργασία του με τον Τ. Μπαλτάκο είναι βέβαιο ότι αποτελεί ένα ισχυρό όπλο.
Μπορεί τα προαναφερόμενα να φωτίζουν μια αθέατη πλευρά του φαινομένου «Τάκης Μπαλτάκος» –γιατί περί φαινομένου πρόκειται–, αλλά ο πραγματικός λόγος που έγινε η… μεταγραφή είναι τα προσόντα του «πράσινου» (αθλητικά βεβαίως)Τάκη. Με εξαίρεση το τυχαίο(;) περιστατικό της βιντεοσκόπησης στη συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη–συνάντηση που με τα επακόλουθά της διέρρηξε τις σχέσεις του με Αντώνη Σαμαρά–, η όλη πορεία επί μία 25ετία δίπλα στους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο στο πλάι του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και του Γιώργου Δέδε στην ΕΠΑΕ, και αργότερα στον συγγραφικό κόσμο και στον Αντώνη Σαμαρά στο καίριο πόστο του Γραμματέα της κυβέρνησης, ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχής.
Βέβαια, τα πράγματα για τον Μπαλτάκοστην «πράσινη» ΠΑΕ δεν θα είναι εύκολα, αφού κόσμος πάει κι έρχεται διαρκώς… Αν ο συμπαθής Τάκης περιοριστεί στα διοικητικά του καθήκοντα, και δεν αναμιχθεί στα νομικά που τα πράσινα «ταμπού» έχουνονοματεπώνυμο (Αθηνά Μπαλωμένου και Χρήστος Παναγόπουλος),τότε θα έχουμε μια αγαπημένη «πράσινη» οικογένεια…
Πρόβλεψη: Δύσκολος ο τελευταίος γρίφος γιατί ο Τ. Μπαλτάκος πάντοτε χάραζε πολιτική και δράση απόλυτα συνυφασμένες με τις νομικές του απόψεις. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα