Ο Πουτζδεμόντ ζητά δίμηνο διάλογο για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Όπισθεν ολοταχώς από τον πρόεδρο της Καταλονίας. Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ έστειλε επιστολή στον Μαριάνο Ραχόι χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση, αν προτίθεται να κηρύξει την Καταλονία ανεξάρτητο κράτος, αλλά αντιθέτως ζητά αναβολή και δίμηνο διάλογο από την ισπανική κυβέρνηση.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του ο πρωθυπουργός της Καταλονίας αναφέρεται στο δικαίωμα της αυτονομίας αλλά ζητά από τη μια διάλογο διάρκειας δύο μηνών και από την άλλη μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την El Pais o Πουτζδεμόν στην επιστολή του ζητά να σταματήσει η καταπίεση κατά των Καταλανών – κάνοντας αναφορά στα επεισόδια την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Σε συμφιλιωτικό τόνο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός της Καταλονίας αναφέρει στην επιστολή του ότι «η κατάσταση που ζούμε είναι σημαντική και απαιτεί πολιτικές λύσεις και απαντήσεις» υπενθυμίζοντας ότι στις 10 Οκτωβρίου είχε προτείνει διάλογο «όχι ως ένδειξη αδυναμίας αλλά ως μια ειλικρινή πρόταση για να βρεθεί λύση ανάμεσα στο ισπανικό κράτος και την Καταλονία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα