Ο προκλητικός Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί την Αγιά Σοφιά για τις ανάγκες τηλεοπτικών σόου

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε και πάλι. Ο Τούρκος Πρόεδρος επιδόθηκε σε ένα σόου το βράδυ της Τετάρτης αφού μετέτρεψε σε τζαμί την Αγία Σοφία  για τηλεοπτική εκπομπή διαβάζοντας μέσα εκεί το Κοράνι, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας,

Η τελετή έγινε με αφορμή τη νύχτα του Καντίρ κατά την οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου από τον προφήτη Μωάμεθ. Την πρόκληση έκανε ακόμα μεγαλύτερη το γεγονός ότι η εν λόγω τελετή μεταδόθηκε και ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Φυσικά για το περιστατικό έλαβε γνώση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο με ανακοίνωσή το καταδίκασε. «Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η απόπειρα μετατροπής της σε τέμενος, μέσω της ανάγνωσης του κορανίου, της τέλεσης προσευχής και σειράς άλλων ενεργειών, προσβάλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει», τόνισε στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και σημείωσε ότι πρόκειται για «μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών».

Π

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα