Ο πρόσφυγας ρέφερι!

Όταν πριν από ένα χρόνο αποφάσιζε μαζί με την έγκυο σύζυγό του να διασχίσουν τη Μεσόγειο αναζητώντας μία πιο ασφαλή ζωή στην Ευρώπη, ο Σύριος Αμάρ Σαχάρ ήταν αποφασισμένος να αφήσει την άκρη την αγάπη του για τη διαιτησία, φαίνεται όμως πως ήταν γραφτό του να ξανασφυρίξει σε κάποιο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Από το 2008 ήταν διαιτητής της πρώτης κατηγορίας στο Συρία αλλά ο πόλεμος και η αναμονή της άφιξης του παιδιού του τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει τα πάντα και να πάρει τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στο Βερολίνο.

«Χρειάστηκε να πληρώσουμε παραπάνω χρήματα στους λαθρέμπορους ώστε να ταξιδέψουμε με μια πιο ασφαλή βάρκα» δήλωσε ο Σύριος… Κολίνα στο Associated Press, καθώς η γυναίκα του βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης.

Τελικά τα κατάφεραν και περνώντας από την Ελλάδα εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία, όπου ζουν εδώ και αρκετούς μήνες μία ήσυχη ζωή, μακριά από τις βόμβες του πολέμου της Συρίας. Μάλιστα ο 27χρονος Σαχάρ ξεκίνησε δοκιμαστικά σε ματς της Landesliga Βερολίνου και πλέον είναι διαιτητής στη Berlin-Liga. Η ευτυχία του τεράστια στόχος του από εδώ και πέρα να φθάσει στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου: «Θα δουλέψω βήμα – βήμα μέχρι να φτάσω στην Bundesliga»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα