Ο πρώτος σταθμός για το Κίνημα Αλλαγής

Η μεγάλη ημέρα που σηματοδοτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία του Κινήματος Αλλαγής έφτασε, καθώς αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Και μάλιστα η συνεδρίαση έρχεται μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως το Κίνημα Αλλαγής έχει ανοδική πορεία.

Μία συνεδρίαση όπου θα μιλήσουν τόσο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Καμίνης, αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι είχαν αντιδράσει εντονότατα για την μη ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, το οποίο αποτελείται από τους Ανδρέα Λοβέρδο, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιώργο Μαυρωτά και Παναγιώτη Καρκατσούλη, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό και οι δύο αρχηγοί έχουν συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία.

Αύριο αναμένεται η κ. Γεννηματά να περιγράψει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί το «Κίνημα Αλλαγής». Η πρόεδρος του νέου φορέα έχοντας απέναντί της στην αίθουσα του κοινοβουλίου βουλευτές των κομμάτων από την ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, αλλά και στελέχη που ενεπλάκησαν στην δημιουργία του ενιαίου φορέα, και βρίσκονται τώρα μαζί της, στηρίζοντας την προσπάθειά της, θα ακούσουν από την κ. Γεννηματά το πώς έφτασε η παράταξη μέχρι εδώ. Θα δώσει το στίγμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί μέχρι και τις εκλογές αφού πρώτα μεσολαβήσει το ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη του 2018.

Εκτός από την ίδια, στην πανηγυρική συνεδρίαση θα μιλήσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ η πληροφορία που ήθελε μαζί με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να εκφωνούσε πολιτικό λόγο και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος τελικά δεν επιβεβαιώνεται και έτσι μόνο οι δύο πρόεδροι που διαθέτουν βουλευτές και Κ.Ο τελικά θα πάρουν τον λόγο.

Τι θα πει

Η Φώφη Γεννηματά όπως αναφέρουν συνεργάτες της θα αναφερθεί στο πως θα βαδίσει η κεντροαριστερά από τώρα και μέχρι τις εκλογές που είναι ορόσημο για τους ίδιους, και με ποιές προτάσεις και θέσεις θα γίνει αυτό. Η ίδια πρόκειται να κάνει σαφές προς όλες τις πλευρές ποια στάση θα κρατήσει και ποια απάντηση θα δώσει η κεντροαριστερά στο ερώτημα και μετά τις εκλογές τι; Με ΣΥΡΙΖΑ ή με Νέα Δημοκρατία.

Ιδίως σε αυτό το ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί πολλούς, όχι μόνο μέσα από το κόμμα της, η κα. Γεννηματά απαντά ότι θα κινηθεί μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικά σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ η λογική της είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία μαζί με τον κ. Τσίπρα ούτε τώρα, ούτε και μελλοντικά και αυτό έχει να κάνει όπως τονίζουν με την επιλογή του συγκεκριμένου για πολιτικές που ισοπέδωσαν κοινωνικά και οικονομικά τους πολίτες. Επίσης έχει να κάνει και για το ότι ο πρωθυπουργός συνεργάζεται με τον κ. Πάνο Καμμένο. Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και ποιές είναι οι πιθανές εξελίξεις μετά τις εκλογές, από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά επίσης ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασία ή για κάτι αντίστοιχο και αντιστρέφουν το ερώτημα λέγοντας το εξής: Ας μας πούν αυτοί τι θα κάνουν την επομένη των εκλογών αν δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Εμείς ξέρουμε απόλυτα έχουμε πρόγραμμα, προτάσεις και θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Στην ομιλία της η επικεφαλής της ΔΗΣΥ πρόκειται να αναφερθεί και στον τρόπο που θα αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση. Με σαφήνεια, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα είναι οι τρεις λέξεις που η ίδια θέλει να αποδείξει ότι έχουν αξία για την ίδια.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι πλήρως «στρατευμένος» και ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, θα εξηγήσει μέσα από την ομιλία του, για το κέντρο, τη δημοκρατία, την παράταξη και γιατί αποφάσισε να στρατευτεί δίπλα στην Φώφη Γεννηματά και το υπόλοιπο κομμάτι της ΔΗΣΥ. Θα κάνει σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού ότι άλλος δρόμος από αυτόν που διανύουν δεν υπάρχει αν πραγματικά θέλουν όλες και όλοι να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα και να απαλλαγούν όπως θα πει οι πολίτες από μια κακή κυβέρνηση που στόχο έχει να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια χωρίς να υπολογίζει τίποτε και κανέναν.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα