Ο Ραγκούσης έθεσε υποψηφιότητα

Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι πλέον γεγονός. Ο λόγος για τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, απέναντι στην Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά τους. Κάτι που αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και από τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου την τετραετία 2007-2011 παραχώρησε το πρωί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ όπου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για επικεφαλής τού εν εξελίξει νέου πολιτικού σχηματισμού της Κεντροαριστεράς.

«Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για αυτό που δημιουργείται στον χώρο της προοδευτικής παράταξης. Δίνω στη δημοσιότητα την προοδευτική ατζέντα για την επόμενη Ελλάδα μέσα από το ragkousis.gr», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης στην εναρκτήρια ομιλία του. “Θέλω να βοηθήσω στη συγκρότηση της προοδευτικής παράταξης για μια νέα προοδευτική ατζέντα, για να αφαιρέσουμε το ηθικό πλεονέκτημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να αφαιρέσουμε το πολιτικό πλεονέκτημα της Ν.Δ.”, επεσήμανε.

Τα σχέδιά του

Όσον αφορά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα, ο κ. Ραγκούσης σχολίασε μέσα σε όλα: “Δεν θέλω να νικήσω την κα Γεννηματά, τον κ. Καμίνη και όποιον άλλον θέσει υποψηφιότητα για να ηγηθώ, αλλά για να νικήσουμε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Ν.Δ. Όποιος ψηφίσει Γιάννη Ραγκούση για αρχηγό του νέου προοδευτικού φορέα ψηφίζει για τον επόμενο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, τόνισε μεταξύ άλλων ερωτηθείς για το ποιος θα είναι ο εκλογικός στόχος του νέου φορέα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

“Δεν θα ηγηθώ για να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στο εάν θα συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν.Δ.

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους, ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι θετικός στις κυβερνήσεις συνεργασίας, άλλα ότι προφανώς θα ψήφιζε και θα στήριζε «νομοσχέδια προς τη σωστή κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα