Ο Ρανιέρι στον πάγκο των «αλεπούδων»

Μακάρι να βρισκόταν κάποιος στο γραφείο του προέδρου της Λέστερ την ώρα που η διοίκηση του συλλόγου έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση να συνάψει συνεργασία με τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Για να μπορούσε να καταγράψει τις συνομιλίες κι έτσι να καταλαβαίναμε ακριβώς τι σκέφτηκαν εκεί μέσα και κατέληξαν στο συγκεκριμένο Ιταλό προπονητή.

Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως η Λέστερ στηρίζει τις προσπάθειές της στον πιο αποτυχημένο προπονητή των τελευταίων ετών που κατάφερε να «κάψει» και την Εθνική μας ομάδα. Μέχρι και ο Γκάρι Λίνεκερ, ο παλαίμαχος Άγγλος  ποδοσφαιριστής, οι ατάκες του οποίου θεωρούνται πάντα πετυχημένες και τα σχόλιά του σωστά, βγήκε και είπε τα εξής: «Σίγουρα ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ένας προπονητής με εμπειρία, αλλά η επιλογή αυτή στερείται κάθε έμπνευσης. Πως γίνεται συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι προπονητές να μετακινούνται από τη μία ομάδα στην άλλη;»

Ο Ρανιέρι πλην της Εθνικής μας ομάδας, κατάφερε να αποτύχει σε ουκ ολίγες ομάδες, μπορεί κανείς να πει πως πετυχημένο πέρασμα είχε μόνο από την Τσέλσι (σε μία περίοδο που η λονδρέζικη ομάδα είχε ξεκινήσει τις επενδύσεις), ενώ στην πλούσια καριέρα του έχει κατακτήσει μόνο δύο Κύπελλα και κάποια σούπερ καπ, που ωστόσο είναι απλά τίτλοι που κρίνονται σε ένα 90λεπτο. Δεν έχει πάρει ούτε ένα πρωτάθλημα στη σταδιοδρομία του και μάλλον δεν θα πάρει ποτέ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα