Ο Ρονάλντο, ο Πέρεθ και το απρόβλεπτο σενάριο

Υπάρχουν γεγονότα τοπικής ή εθνικής εμβέλειας. Υπάρχουν όμως και γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας. Το τελευταίο διάστημα ένα είναι το θέμα που απασχολεί την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα: το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος ετοιμάζει τις βαλίτσες της αποχώρησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ή θα διαψευστούν τα σενάρια; Τι «παίζεται» στα παρασκήνια και ποιος ο ρόλος του προέδρου της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ; Μήπως η ενδεχόμενη μετακίνηση του Πορτογάλου έχει σχέση και με τα οικονομικά του ισπανικού συλλόγου; Ποιοι είναι οι «μνηστήρες» που τον διεκδικούν; Ισχύουν όσα υποστηρίζει ο ατζέντης του ή παίζει και αυτός το παιχνίδι του;

Πολλά τα ερωτήματα, μεγάλο το ενδιαφέρον και τεράστιο το παρασκήνιο, όπως τεράστια είναι και τα ποσά που πέφτουν στο τραπέζι. Πρόκειται για μία ιστορία που όχι απλά θα απασχολήσει το ρεπορτάζ σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά θα αποτελέσει το κορυφαίο μεταγραφικό σίριαλ, ενδεχομένως και όλων των εποχών, ακριβώς λόγω της λάμψης και της ιστορίας που κουβαλούν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πλούσιο παρασκηνιακό ρεπορτάζ, το οποίο θα σας παρουσιάσουμε στο σημερινό φύλλο, καθώς οι φήμες για το μέλλον του Πορτογάλου εντείνονται και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να δρομολογηθούν εξελίξεις. Μέχρι να φτάσουμε στο καλοκαίρι, όμως, θα έχουν προηγηθεί πολλά, μέρος των οποίων έχουν ξεκινήσει να «μαγειρεύονται» από το περασμένο καλοκαίρι.
Ας ξεκινήσουμε με το βασικό ερώτημα. Είναι πιθανό να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Όποια απάντηση και αν δώσουμε, μπορεί να πέσουμε έξω, μπορεί και να δικαιωθούμε. Δεν υπάρχει καμία απόφαση από την πλευρά του. Τονίζουμε ιδιαίτερα το «από την πλευρά του», διότι η… άλλη πλευρά καταστρώνει τα δικά της σχέδια. Στην παρούσα φάση πάντως, ο Ρονάλντο σκέφτεται πολλά, σταθμίζει τα πάντα και περιμένει, καθώς ο χρόνος είναι σύμμαχός του και το γνωρίζει. Αναφερόμαστε εξάλλου στον δεύτερο καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο και έναν από τους μεγάλους σταρ του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.

Οι «κακές» προθέσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ
Ανεξάρτητα με το τι σκέφτεται και το τι θέλει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα παίξει καθοριστικό ρόλο η διοίκηση της Ρεάλ και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά και ένας ακόμη παράγοντας, τον οποίο υποτιμούν άπαντες.
Πρώτα απ’ όλα, ποιες είναι οι προθέσεις του Πέρεθ; Ο πρόεδρος των Μαδριλένων δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται. Οι δύο άνδρες έχουν συγκρουστεί πολλάκις δημοσίως. Η κόντρα τους ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποφάσισε την αποδέσμευση μίας σειράς παικτών, τους οποίους ο Ρονάλντο θεωρούσε απαραίτητους. Ο Πορτογάλος άσκησε κριτική δημοσίως στη διοίκηση, στρέφοντας μία μεγάλη μερίδα των οπαδών εναντίον του Πέρεθ. Η σύγκρουσή τους συνεχίστηκε με αφορμή το θέμα του προπονητή. Ο Κάρλο Αντσελότι απομακρύνθηκε, διότι δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα και στη θέση του ήρθε ο Ράφα Μπενίτεθ, τον οποίο δεν είδε με καθόλου καλό μάτι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Αρχικά δεν είπε κάτι. Όταν όμως δούλεψε για λίγους μήνες με τον Ισπανό τεχνικό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε δημοσίως και είπε ότι με αυτόν τον προπονητή, τον οποίο επέλεξε η διοίκηση, η ομάδα δεν μπορεί να πετύχει τους υψηλούς της στόχους.
Ο Πέρεθ «σήκωσε το γάντι» και με δηλώσεις του στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της Μαδρίτης, δήλωσε ότι προτιμά να διώξει τον Ρονάλντο, από το να απομακρύνει τον Ράφα Μπενίτεθ. Οι εξελίξεις βέβαια, τον διέψευσαν, καθώς τελικά, ο Ισπανός απομακρύνθηκε από τον πάγκο της «βασίλισσας» και στη θέση του ανέλαβε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ωστόσο, ο πρόεδρος των Μαδριλένων δεν έχει ξεχάσει και… περιμένει στη γωνία τον Ρονάλντο.

Ο… απρόβλεπτος παράγοντας
Προκειμένου, λοιπόν, να δικαιολογήσει στον κόσμο την κίνηση που ετοιμάζει για το καλοκαίρι, ο Πέρεθ θα επικαλεστεί… τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Ρεάλ, αν και μία από τις πλέον εμπορικές ομάδες στον πλανήτη, παρουσιάζει ένα άνοιγμα 600 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της. Δεν γνωρίζουν, επίσης, ότι υπάρχει έκθεση του οικονομικού επιτελείου της «βασίλισσας», βάσει της οποίας τα έσοδα των επόμενων πέντε ετών, δεν μπορούν να καλύψουν το άνοιγμα αυτό και παράλληλα τα τρέχοντα έξοδα και τις τεράστιες υποχρεώσεις της ομάδας.
Ο Πέρεθ, λοιπόν, ετοιμάζεται να επικαλεστεί το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας το εξής απλό. Ότι με την παραχώρηση του Πορτογάλου, θα καλυφθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του το «χρέος». Ότι το άνοιγμα, τέλος πάντων, θα γίνει «βιώσιμο», για να βάλουμε στην κουβέντα και έναν όρο που ο μέσος Έλληνας πολίτης γνωρίζει πολύ καλά από την τριβή του με τους θεσμούς και τα μνημόνια. Ο Πέρεθ θα υποστηρίξει ότι, για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ομάδας, πρέπει να καλύψει τα χρέη της, καθώς παραμονεύει και η επιτροπή του Financial Fair Play της UEFA.

Ο Χόρχε Μέντες και οι «μνηστήρες»
Εφόσον εξελιχθούν τα πράγματα, το καλοκαίρι θα γίνει «μεγάλο παιχνίδι» με τον Πορτογάλο. Ο ατζέντης του, πάντως, Χόρχε Μέντες, επιμένει πως ο πελάτης του δεν πρόκειται να φύγει από τη Ρεάλ. Το… τερματίζει μάλιστα, δηλώνοντας πως ο Ρονάλντο θα αγωνίζεται στη «βασίλισσα» μέχρι τα 40 του, οπότε και θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Παρ’ όλα αυτά, οι «μνηστήρες» δεν «συνετίζονται» και εμφανίζονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Η μία είναι τα… πετροδόλαρα της Παρί Σεν Ζερμέν. Η δεύτερη είναι η μεγάλη αγάπη του Ρονάλντο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τρίτη αφορά το μεγάλο του όνειρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον φίλο του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος τον θέλει στο Μαϊάμι. Ποια θα είναι η κατάληξη της μεγάλης αυτής ιστορίας; Προς το παρόν, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της. Ωστόσο, συμβαίνουν τόσα πίσω από τις κουρτίνες, που κάλλιστα θα μπορούσαν να «γεμίσουν» ένα ολόκληρο βιβλίο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα