Ο Ρουμπινί “βλέπει” κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ελλάδα λόγω… Λαφαζάνη

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας βλέπει στην Ελλάδα ο Νουριέλ Ρουμπινί εξαιτίας του αντάρτικου του Παναγιώτη Λαφαζάνη που καταψήφισε τα μέτρα της συμφωνίας. 

Πιο συγκεκριμένα, με νέα ανάλυση της εταιρείας του, Roubini Global Economics, κάνει αναφορά στις εσωτερικές εξελίξεις που αναμένονται στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως εξαιτίας της ρήξης των δύο βασικών τάσεων στο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και εξαιτίας του Λαφαζάνη η Ελλάδα οδεύει προς μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάλυσή του: «Καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να βασιστεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει το νέο μνημόνιο της χώρας, είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα οδεύει πως τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανάλυση της εταιρίας, υπάρχει ένα αξίωμα από το οποίο εκκινούν όλα τα επόμενα σενάρια: ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία, τη στιγμή όμως που δεν είναι ενωμένος.

Έτσι, με δεδομένη την αποστασία της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη – στη βουλή – της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα κινείται σε τροχιά σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα