“Ο Ρωμανός ζει μόνο με νερό”

Στο θέμα του Νίκου Ρωμανού και την  απεργία πείνας που κάνει εδώ και 25 ημέρες αναφέρθηκε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, διέψευσε ότι ο 21χρονος λαμβάνει υγρή τροφή.  «Ζει μόνο με νερό, διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έχει λάβει οποιαδήποτε υγρή τροφή. Δεν έχει βάλει ποτέ ορό ο Ρωμανός, ούτε θα βάλει», επισήμανε.

«Δεν σταματά την απεργία ο Ρωμανός», είπε ακόμα ο κ. Ραγκούσης, εν όψει της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει από Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των εκπαιδευτικών αδειών κρατουμένων. «Εάν το δούμε από την ουσία του, είναι ένα βαρύ κατασταλτικό μέτρο, με το οποίο λένε ότι σε χτίζουμε μέσα στη φυλακή, σου βάζουμε μια τηλεόραση για να σπουδάζεις και να μιλάς αργότερα με την οικογένειά σου, δεν χρειάζεται να βγεις. Δεν είναι αυτή η έννοια του φρονηματισμού αυτή», είπε ο κ. Ραγκούσης.

«Κάνω έκκληση προς όλο τον κόσμο», συνέχισε ο δικηγόρος. «Αυτή τη στιγμή ο Ρωμανός διάλεξε επανένταξη, διάλεξε μέσα από το σύστημα αυτό να συνυπάρξει, να δοκιμαστεί και πάλι».

Όσον αφορά στην πρόσκληση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, προς τους γονείς του Νίκου Ρωμανού για να συναντηθούν, ο κ. Ραγκούσης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν επιθυμούν οι γονείς αυτήν τη στιγμή συνάντηση με τον υπουργό. Αυτήν τη στιγμή, έχουν έναν άνθρωπο που σβήνει, πεθαίνει. Κατά συνέπεια, οι συναντήσεις ή οι ρυθμίσεις αφήνουν τους γονείς αδιάφορους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σωθεί το παιδί. Οι συναντήσεις είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν λύνουν το θέμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα