Ο σέντερ φορ για τους ομίλους

 Ο Εμενίκε βρίσκεται επιτέλους στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, είναι πλέον ο σέντερ φορ πάνω στον οποίο η ελληνική ομάδα θα στηριχθεί φέτος για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League και εκεί να καταφέρει κάτι καλό, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Ο 30χρονος Νιγηριανός επιθετικός καλείται να αποδειχθεί υγιέστερος του Μποκανί και ευστοχότερος του Καρντόσο για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στις εγχώριες και στις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Τα λεφτά που δαπάνησε η ΠΑΕ είναι πολλά, καθώς μιλάμε για 2,5 εκατομμύρια ποσό αγοράς και τρία εκατομμύρια συμβόλαιο και εφορία, δηλαδή 5,5 εκ. ευρώ για έναν παίκτη!

Πέρσι ο Εμενίκε ξεκίνησε δαιμονισμένα τη σεζόν με τέσσερα γκολ και μία ασίστ στα πέντε πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Φενέρ, ενώ μέχρι τον Οκτώβρη είχε τρία γκολ και δύο ασίστ στην Τουρκία. Η συνέχεια όμως ήταν απελπιστική, τραυματισμοί και τιμωρίες τον κράτησαν εκτός δράσης. Πολύ καλή σεζόν έκανε στην Τουρκία το 2013-14 με 15 γκολ και εννέα ασίστ. Γενικώς είναι παίκτης που ξεκινά πάρα πολύ δυναμικά μέσα στη χρονιά και πέφτει στην πορεία.

 

Στην Κωνσταντινούπολη φεύγοντας για Ελλάδα έκανε κάποιες τελευταίες δηλώσεις ως μέλος της οικογένειας της Φενέρ, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα αυτή:

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω στον Ολυμπιακό. Πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος. Στη Φενέρμπαχτσε πήρα πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας κι έχω βάλει πολλά γκολ για τη Φενέρ. Στην Τουρκία έχω παίξει μπάλα τόσα χρόνια. Την αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Ήρθα το 2009, όταν ήμουν ακόμη παιδί. Πάντα θα βλέπω αυτό το μέρος σαν σπίτι μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα