Ο Σίλβα έδωσε το «οκ» για την παραχώρηση του Μαζουακού

Στις μεταγραφές ένας κανόνας ισχύει, αν και άγραφος. Δεν υπάρχει παίκτης που να μην πωλείται. Η περίπτωση του Αρτούρ Μαζουακού δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτοσκοπό την πώληση του Γάλλου φουλ μπακ, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχουν αλλάξει τα δεδομένα, καθώς έχει προκύψει το ενδιαφέρον της αγγλικής Σάντερλαντ, το οποίο είναι σοβαρό και αναμένεται να μετουσιωθεί σε πρόταση το αμέσως επόμενο διάστημα. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στον τεχνικό της ομάδας, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος εξέτασε όλα τα δεδομένα και «άναψε το πράσινο φως» για την παραχώρηση του Γάλλου.

Στον Ολυμπιακό είχαν σκοπό να ασχοληθούν με το θέμα του Μαζουακού το καλοκαίρι. Η συμφωνία «κυρίων» που επιτεύχθηκε από το προηγούμενο καλοκαίρι, αυτό ακριβώς προβλέπει. Για να αποδώσουμε επακριβώς την κατάσταση, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν υπογράψει κανένα επίσημο έγγραφο που να τους υποχρεώνει να παραχωρήσουν τον Γάλλο το ερχόμενο καλοκαίρι. Υπάρχει, ωστόσο, μία συγκεκριμένη ρήτρα στο συμβόλαιο. Στον Πειραιά επιμένουν να λένε πως μόνο αν καλυφθεί η ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου και συναινέσει ο Μαζουακού, θα τεθεί θέμα. Ωστόσο, αυτά λέγονται δημοσίως. Διότι στο παρασκήνιο συμβαίνουν πολλά και διάφορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ενδιαφέρον της Σάντερλαντ είναι αρκετά σοβαρό, σε σημείο που να έχει ερωτηθεί ο τεχνικός της ομάδας Μάρκο Σίλβα, αν θα επηρεαστεί η ομάδα από μία πιθανή παραχώρηση του Αρτούρ Μαζουακού. Ο σύλλογος της Βρετανίας εμφανίζεται διατεθειμένος να καλύψει το ποσό της ρήτρας, ενώ και ο Γάλλος αριστερός φουλ μπακ φέρεται να θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, την Premier League.

Ωστόσο, το «πράσινο φως» που φέρεται να έχει ανάψει ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» περιλαμβάνει μία προϋπόθεση. Την αναπλήρωση του κενού που αφήνει ο παίκτης. Μία σκέψη που έγινε, ήταν να επανέλθει στη θέση του δεξιού μπακ, στην οποία αγωνιζόταν κατά το παρελθόν ο Γιάννης Μανιάτης και να μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής απέχει εδώ και καιρό από την ενεργό δράση και θεωρήθηκε εξαιρετικά αμφίβολο αν και κατά πόσο θα καταφέρει να αντεπεξέλθει πλήρως στο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη ιδέα εν έχει εγκαταλειφθεί, ωστόσο ο Κριστιάν Καρεμπέ και το επιτελείο του έχει ξεκινήσει την αναζήτηση ενός αριστερού μπακ με τα στοιχεία του Μαζουακού, προκειμένου ο Ολυμπιακός να είναι έτοιμος, όταν και εφόσον προκύψει η πρόταση από τη Σάντερλαντ. Πηγή από τα υψηλά κλιμάκια του πειραιώτικου συλλόγου, μας είπε ότι περιμένουν από μέρα σε μέρα την προσφορά των Άγγλων, ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως θα ακολουθήσουν κι άλλες προτάσεις, καθώς ο Γάλλος παρακολουθείται από αρκετές ομάδες, οι οποίες ενδιαφέρονται σοβαρά για την απόκτησή του.

Η προϋπόθεση που έθεσε ο Μάρκο Σίλβα ήταν η κάλυψη του κενού που θα αφήσει ο παίκτης. Ποιος είναι ο βασικός όρος του Ολυμπιακού; Η κάλυψη των απαιτήσεών του. Μόνο αν η προσφορά ανταποκρίνεται στην αξία του παίκτη, η οποία αποτυπώνεται στη ρήτρα του, θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο σύλλογος του Πειραιά. Οποιαδήποτε πρόταση που δεν καλύπτει τις απαιτήσεις, θα απορρίπτεται δίχως δεύτερη συζήτηση, καθώς επαναλαμβάνουμε, στόχος του Ολυμπιακού είναι να διατηρήσει τον Μαζουακού μέχρι το καλοκαίρι στο δυναμικό του.

Οι πληροφορίες από την Αγγλία, πάντως, επιβεβαιώνουν το εγχώριο ρεπορτάζ. Οι Βρετανοί θεωρούν δεδομένη την κατάθεση πρότασης από τη Σάντερλαντ για την απόκτηση του Μαζουακού. Η ομάδα παλεύει για την παραμονή της και η διοίκηση είναι αποφασισμένη να ρίξει μεγάλα ποσά στη μεταγραφική αγορά, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο Μίτσελ θέλει τον Μανιάτη στη Μαρσέιγ!

Την ίδια στιγμή που αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του Μαζουακού, έχει προκύψει το ενδεχόμενο μετακίνησης του Γιάννη Μανιάτη στη Μαρσέιγ. Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ θέλει τον διεθνή Έλληνα στην ομάδα του και έχει εισηγηθεί στη διοίκηση του γαλλικού συλλόγου την απόκτησή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ισπανός τεχνικός, που πέρασε από την τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων», εμφανίζεται να έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γιάννη Μανιάτη και να του έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο διεθνής Έλληνας μεσοαμυντικός είναι πρόθυμος να αγωνιστεί στη Μαρσέιγ και το γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Μανιάτης προέρχεται από μακρά περίοδο αποχής λόγω τραυματισμού και δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Μάρκο Σίλβα, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδα, είτε για ελεύθερη μεταγραφή, είτε ως δανεικός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα