«Ο Σαμαράς ρίχνει ακροδεξιά δολώματα»

«Ο κ. Πρωθυπουργός επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων «δύο άκρων». Δυστυχώς, την επανέλαβε και χθες στην Ουάσιγκτον. Προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα. Διχάζει το λαό μήπως και έτσι παραμείνει στην εξουσία. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει το λαό στην πορεία προς την εξουσία. Γι’ αυτό, όταν ο κ. Σαμαράς μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται στον καθρέφτη».

Ακόμα και μπροστά στην ευρωομάδα της Αριστεράς στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας ιεράρχησε ως πρώτο τον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι:

– Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης από το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο δυστυχώς ανοίγει την πόρτα της κοινωνικής οργής στα ναζιστικά ρεύματα. Εμείς θέλουμε να την κλείσουμε μια για πάντα. Θέλουμε να ζήσουμε τις μεγάλες θετικές εκπλήξεις στις Ευρωεκλογές – με τη σημαντική άνοδο της Αριστεράς παντού, σε όλη την Ευρώπη

– Γι’ αυτό ζητάμε τη συντονισμένη αντιστροφή της λιτότητας στην Ευρώπη με ενίσχυση της ζήτησης. Γι’ αυτό ζητάμε την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της τόσο με Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, ώστε να διαγραφεί σημαντικό μέρος της ονομαστικής αξίας του και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης, όσο και μ’ ένα Σχέδιο Μάρσαλ 2. Το ζητάμε για όλους. Όχι μόνο για το Νότο – και μάλιστα σε βάρος του Βορρά. Το απαιτούμε για να επανενώσουμε την οικονομικά διαιρεμένη Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η εξάρθωση της Χρυσής Αυγής δεν είναι απλά και μόνον ποινική διεκπεραίωση. Είναι κατ’ εξοχήν πολιτική διαδικασία. Εκτείνεται στο σύνολο των θυλάκων υπόθαλψης, στήριξης και προώθησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας, σε κρίσιμους τομείς της θεσμικής εξουσίας. Στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, στην ΕΥΠ, στις ένοπλες δυνάμεις, στις οργανώσεις αποστράτων και όπου αλλού. Η δημοκρατική εξυγίανση όλων αυτών θεσμών είναι επείγουσα και αναγκαία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Σαμαράς σύρθηκε στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, όταν το κόστος από την πολιτική της ανοχής, του κατευνασμού και των συγκοινωνούντων δοχείων ΝΔ-Χρυσής Αυγής ξεπέρασε το όφελος»ενώ επεσήμανε ότι «είναι κοινοί με το κόμμα του κυρίου Σαμαρά οι αρμοί της εξουσίας και τεμνόμενοι οι κύκλοι της διαπλοκής,οι οποίοι παρείχαν έρεισμα στη Χρυσή Αυγή».

Υποστήριξε τέλος πως μόνη λύση είναι η συντονισμένη αντιστροφή της λιτότητας στην Ευρώπη με ενίσχυση της ζήτησης. «Γι’ αυτό ζητάμε την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της τόσο με Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, ώστε να διαγραφεί σημαντικό μέρος της ονομαστικής αξίας του και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης, όσο και μ’ ένα Σχέδιο Μάρσαλ 2. Το ζητάμε για όλους. Όχι μόνο για το Νότο – και μάλιστα σε βάρος του Βορρά. Το απαιτούμε για να επανενώσουμε την οικονομικά διαιρεμένη Ευρώπη» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα