Ο «σατανάς» ο Αραούχο και ο πανεύστοχος Πρίγιοβιτς

 

Εδώ και κάποια χρόνια έχουν εκλείψει οι παικταράδες από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα για τα μεγάλα συμβόλαια, για να έρθει ένας Τζιοβάνι, ένας Ριβάλντο, ένας Σκόκο, ένας Γκονζάλες, να έρθει ένας επιθετικός ή ένας μέσος ο οποίος θα κάνει τη διαφορά, θα αναγκάζει τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του και να πάει στο γήπεδο για να δει έναν και μόνο παίκτη!

Να, όμως που μία χειμερινή μετεγγραφική περίοδος και η ανάγκη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για ενίσχυση στο χώρο της επίθεσης, έφεραν στη χώρα μας δύο στράικερ ολκής, που πριν από μερικούς μήνες έπαιζαν στο Champions League ο μεν, στην Primera Division ο δε. Οι κύριοι Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Σέρχιο Αραούχο ζουν πια ανάμεσά μας, κινούνται μεταξύ των γραμμών των δικών μας γηπέδων και προσφέρουν τεράστια ικανοποίηση στους φιλάθλους που εκτιμούν το καλό ποδόσφαιρο και πολλές φορές πάνε στο γήπεδο όχι για να δουν την ομάδα τους να νικά, αλλά για να απολαύσουν την ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Το να καθίσει κανείς να συγκρίνει τους δύο παικταράδες είναι περιττό. Αμφότεροι κάνουν τη διαφορά. Ο ένας με την εκνευριστική του αποτελεσματικότητα και ο άλλος με τον μοντέρνο τρόπο παιξίματος της θέσης του στράικερ.

 

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ (21/4/1990)

Ύψος: 1,91

Καλό πόδι: δεξί

Θέσεις που αγωνίζεται: Σέντερ φορ / Δεύτερος επιθετικός.

Μετρημένες συμμετοχές ως αριστερό εξτρέμ και επιτελικό χαφ

Απολογισμός: 8 παιχνίδια / 7 γκολ / 1 ασίστ

 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς γίνεται 27 ετών τον Απρίλη, ενώ το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Πρόκειται για «σέντερ φορ δυναμίτης», αυτά που κάνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν περιγράφονται. Από στατιστικής πλευράς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, διότι αποκλείεται να συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς. Αν τα καταφέρει, τότε το καλοκαίρι βλέπουμε τον Ιβάν Σαββίδη να δέχεται προτάσεις πολλών εκατομμυρίων.

Προσέξτε τα νούμερά του. Έχει παίξει όλα κι όλα τρία 90λεπτα κι από εκεί και έπειτα ένα μισάωρο με την Ξάνθη στο πρωτάθλημα και δύο 20λεπτα με την ΑΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης. Στο Κύπελλο αγωνίστηκε δύο μισάωρα με τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Σε αυτά τα οκτώ ματς (δεν υπολογίζουμε τα πέντε λεπτά με την Ξάνθη), έχει σκοράρει επτά φορές! Μιλάμε για ένα γκολ ανά 57 λεπτά! Επίσης, τα γκολ αυτά έχουν σημειωθεί με ένδεκα προσπάθειες όλες κι όλες. Που σημαίνει πως δεν σπαταλά ευκαιρίες. Από τις ένδεκα προσπάθειες, δύο ήταν σουτ εκτός περιοχής (άστοχα), τα επτά εντός (πέντε γκολ) και τα δύο κεφαλιές  (ισάριθμα γκολ).

Ο ΠΑΟΚ πριν από την έλευση του Πρίγιοβιτς ήταν η πιο άστοχη ομάδα του πρωταθλήματος με ένα γκολ ανά 16 τελικές προσπάθειες. Ο Ελβετός από την πλευρά του σκοράρει ένα γκολ ανά 1,6 προσπάθειες. Μιλάμε για τρελή απόκλιση.

 

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ (28/1/1992)

Ύψος: 1,80

Καλό πόδι: δεξί

Θέσεις που αγωνίζεται: Σέντερ φορ

Μετρημένες συμμετοχές ως αριστερό εξτρέμ, αριστερό χαφ, δεξί εξτρέμ

Απολογισμός: 7 παιχνίδια / 4 γκολ / 3 ασίστ

 

Το έτερο «κανόνι» που εμφανίστηκε ξαφνικά στο ποδόσφαιρό μας είναι ο Αργεντινός Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος δόθηκε δανεικός από τη Λας Πάλμας στην ΑΕΚ επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ και οι Ισπανοί ιθύνοντες αποφάσισαν να τον «συνετίσουν» στέλνοντάς τον στην Ελλάδα!

Να που ο… τροχονόμος στα Κανάρια Νησιά έκανε μία μεγάλη χάρη στο Δικέφαλο και στους Έλληνες φιλάθλους. Ο Αραούχο είναι άλλη πάστα ποδοσφαιριστή. Μπορεί να μη σπάει τα στατιστικά κοντέρ όπως ο «Πρίγιο», ωστόσο η συνολική του παρουσία στα παιχνίδια έχει κάνει τους κατεξοχήν σέντερ-φορ να… ντρέπονται για τις ικανότητές τους. Ο επιθετικός της Ένωσης, είτε η ομάδα του παίζει 4-3-3, είτε 4-4-2 είτε 4-2-3-1 είναι ο ηγέτης της. Σκοράρει με το κεφάλι και το αριστερό (ενώ κεφαλιές δεν έβαζε ποτέ, ενώ το καλό του είναι το δεξί), πασάρει, οργανώνει, κρατά μπάλα, κερδίζει φάουλ. Μόνο του ελάττωμα; Ότι επιτρέπει στον προπονητή του να τον βάζει και σε άλλες θέσεις της επίθεσης, ενώ είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα του δυναμώνει όταν παίζει κορυφή.

Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε επτά παιχνίδια και συνολικά μετρά 535 λεπτά συμμετοχής. Σε αυτά έχει πετύχει τέσσερα γκολ και μετρά τρεις ασίστ. Πολλοί πιστεύουν πως σε αυτά τα επτά παιχνίδι έχει ήδη αποδείξει πως είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Στην ΠΑΕ ήδη προσπαθούν να καταστρώσουν ένα σχέδιο για να τον κρατήσουν στην ΑΕΚ και μετά το 2018.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα