Ο Σπανούλης έστεψε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό μπροστά στα χέρια του Διαμαντίδη!

Μέσα σε κλίμα άμιλλας σε βαθμό τουλάχιστον που δε μας είχαν συνηθίσει οι δύο «αιώνιοι», ολοκληρώθηκε η σειρά των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τελικό θριαμβευτή τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βασίλη Σπανούλη να εκτελεί πάλι από τα 6,75 σε «νεκρό χρόνο» νίκησαν 82-81 στη δεύτερη παράταση τον γηπεδούχο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, τελειώνοντας με πικρό τρόπο την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Πικρό μόνο για τα κλάσματα που χρειάστηκε να περάσει η μπάλα τη στεφάνη, διότι τώρα που στέγνωσαν τα «δάκρυα», ακόμη κι αν ακούγονται οι ιαχές θριάμβου στο Φάληρο, έπαυσε με μία ήττα ενός μόλις πόντου, μία θριαμβευτική καριέρα ενός σπουδαίου παγκόσμιου αθλητή.

Το αν πήρε δίκαια τον τίτλο ο Ολυμπιακός είναι κουβέντα περιττή. Παρά το 0-1 και το σπάσιμο της έδρας, την καλή εμφάνιση του ΠΑΟ στα δύο επόμενα ματς, την αναποδιά με τον Πρίντεζη, ακόμη και με τα προβαδίσματα του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια και στις παρατάσεις του τέταρτου τελικού, ο Ολυμπιακός έβρισκε πάντα τις λύσεις, με μπροστάρη τον ανεξάντλητο Βασίλη Σπανούλη, που σαν να περίμενε επίτηδες διαφορά δύο πόντων και λίγα δευτερόλεπτα για το τέλος, προκειμένου να χαρίσει το πρωτάθλημα στους Πειραιώτες με «βόμβα» στην εκπνοή, μπροστά στα τεντωμένα χέρια του Διαμαντίδη.

Έστω και χωρίς πέμπτο ματς τελείωσε μία επική σειρά τελικών που όμοια της δε θα επαναληφθεί. Πρωταθλητής 2015-16 ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα