Ο «στρατηγός» παρουσίασε το νέο του βιβλίο – ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Στρατηγός» στο γήπεδο, ηγετική φυσιογνωμία και προσωπικότητα… Ο Μίμης Δομάζος έγραψε με «χρυσά γράμματα» την ιστορία του Παναθηναϊκού, σε μία ταραχώδη περίοδο (δεκαετία του ’70), κατά την οποία η Ελλάδα δεινοπάθησε από την πολιτική αστάθεια και τελικά τη χούντα, η οποία διήρκεσε επτά ολόκληρα χρόνια. Μέσα σε αυτή τη «μαύρη» περίοδο, ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο αποτελούσαν τη διαφυγή του απλού κόσμου από την τραγική καθημερινότητά του. Ο Μίμης Δομάζος και οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό, πέτυχαν τον άθλο, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, το 1971, κόντρα στην υπέροχη ομάδα του Άγιαξ, ενός ακόμα μεγάλου ηγέτη, του Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος απεβίωσε νικημένος από τον καρκίνο πριν λίγους μήνες.

Όλα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, όλοι οι μύθοι που περιέβαλλαν αυτήν την ομάδα, όλα όσα συνόδευσαν την πολύκροτη καριέρα του μεγαλύτερου –ίσως- Έλληνα ποδοσφαιριστή, του Μίμη Δομάζου, εμπεριέχονται στο βιβλίο ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, το οποίο επιμελήθηκε η κόρη του σπουδαίου άσου του παρελθόντος, Πόπη και παρουσιάστηκε στο κλαμπ Baraonda.

Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, όπου δέσποζε η παρουσία της μεγάλης ομάδας του Γουέμπλεϊ (Αντωνιάδης, Καμάρας, Οικονομόπουλος, Γονιός), αλλά και των Σπύρου Λιβαθινού, Θωμά Μαύρου, μαζί με εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Λιάνης και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι οποίοι είχαν διατελέσει υφυπουργοί Αθλητισμού. Παράλληλα βρέθηκαν κι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, όπως ο Σπύρος Βλάχος και ο Στράτος Σωπήλης.

Ο Μίμης Δομάζο να αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μικρό πέρασμά του από την ΑΕΚ, την τιμή που ένιωσε φορώντας τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ ευχήθηκε να ξαναγυρίσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, καθώς τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα