«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιχειρηματολογία Σαμαρά»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο περιοδικό της Καθημερινής. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και παραιτηθείς βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται για την περίοδο που ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου, για την στροφή στην πολιτική του κόμματος της Κουμουνδούρου, αλλά και για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και στενό του συνεργάτη, μέχρι πρότινος, Αλέξη Τσίπρα καθώς και με τους Νίκο Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα διήγαγε μια συντριπτική πολιτική επικράτηση, υπέστη όμως μια συντριπτική ιδεολογική και πολιτική ήττα», λέει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας το όνομα του στην μακρά (όπως τείνει να γίνει) λίστα των πρώην συνεργατών που «καρφώνουν» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Με ενοχλεί που όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Αριστεράς. Και νιώθω ευθύνη. Δεν μπορώ να χρεώνω όλη την κατάσταση μόνο στον Τσίπρα και στο επιτελείο του», σημειώνει, ενώ τον θυμώνει το γεγονός ότι τα παιδιά που είνια σήμερα 14 ή 15 ετών πιστεύουν ότι Αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει ξεκόψει από όλα κι από όλους τους πρώην συντρόφους του. Έχει σταματήσει κάθε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά ακόμα και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την υποψηφιότητα του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Νιώθω πιο πολλή θλίψη παρά οργή για τους Συριζαίους. Τα μέλη, τους βουλευτές, τους υπουργούς που υπερασπίζονται μια πολιτική με επιχειρηματολογία οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Με επιχειρηματολογία Σαμαρά» λέει ο κ. Σακελλαρίδης. Ωστόσο, έχει συντρόφους που παραμένουν συνομιλητές του, όπως Τάσος Κορωνάκης, ο Ηλίας Χρονόπουλος, ο Γιάννης Αλμπάνης…

Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί πως αν γίνονταν εκλογές σήμερα, ίσως να μην ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. «Και κάθε τόσο ρωτάει τον ίδιο του τον εαυτό: «Αν γίνουν αύριο εκλογές, Γαβριήλ, τι θα ψηφίσεις;»«, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Έκανα προπαγάνδα»

Παράλληλα, ο ίδιος όπως αναφέφεται στο ίδιο δημοσίευμα, δεν διστάζει να παραδεχθεί «αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά μου», ενώ αποκαλύπτεται ότι το βράδυ των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, όταν εξελέγη βουλευτής στην Α” Αθήνας, ψιθύριζε: «Δεν έχω άλλα καύσιμα. Έως εδώ ήταν».

Όσον αφορά στη νύχτα που ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο, ο ίδιος λέει πως ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής του: «Ένιωθα πως είχα βγει από το σώμα μου όταν ψήφισα… Γιατί ψήφισα; Ξέρεις, όσο πιο βαθιά μπαίνεις σε ένα σύστημα, τόσο πιο δύσκολα βγαίνεις από αυτό. Το έκανα γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά», έχει πει σε συνομιλητές του. Η ευθύνη τον στοιχειώνει ακόμα. «Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι παραιτήθηκα. Ήμουν εκεί, ήμουν μέσα στις συσκέψεις, ήμουν στο στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου», λέει. Και αρνείται να πιστέψει πως οι διαρροές που ακολούθησαν την παραίτησή του, πως ουσιαστικά αποπέμφθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, προήλθαν από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά: «Ό,τι και αν έχει γίνει μεταξύ μας, πιστεύω πως και ο Αλέξης και ο Νίκος έχουν έναν κώδικα βαθιά μέσα τους».

Επιστροφή στη Νέα Σμύρνη

Παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετακόμισε στη Νέα Σμύρνη, στην πόλη όπου γεννήθηκε και έζησε έως τα 25 του χρόνια. Μετακόμισε στο διαμέρισμα της συντρόφου του, Ράνιας Τζίμα, με την οποία περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα