“Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά την λιτότητα”

«Αυτή η κυβέρνηση έχει αγαπήσει την λιτότητα, που θα της επιτρέψει να δώσει λεφτά σε αυτούς που αγαπάει περισσότερο, δηλαδή τους κομματικούς εγκάθετους». Αυτά δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι πρώτη φορά μέσα στην κρίση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφεραν να εκτινάξουν το κόστος της μισθοδοσίας στο Δημόσιο, ενώ παράλληλα μείωσαν τις κρατικές δαπάνες για τα δημόσια έργα, που δημιουργούν απασχόληση κι ενισχύουν τη ρευστότητα διαφόρων ταμείων. «Το δημόσιο δεν πλήρωνε τις οφειλές του για να μαζέψει λεφτά» τόνισε και πρόσθεσε ότι δημιουργήσαμε «ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα εις βάρος των ανθρώπων που το δημόσιο τους χρωστάει, εις βάρος των έργων, μόνο και μόνο για να έχει ένα απόθεμα η Κυβέρνηση ώστε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ενισχύουν κατά το δοκούν τους ανθρώπους που θεωρούν πελάτες τους»

Συνεχίζοντας τη κριτική του προς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχολίασε ότι «αδυνατούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή», αλλά «έχουν βρει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να είναι νόμιμοι και πληρώνουν τους φόρους τους, και αυξάνουμε συνέχεια το φόρο σε αυτούς ενώ δίπλα κάποιοι πανηγυρίζουν». Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι οι υποσχέσεις περί μη εφαρμογής των μέτρων από κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι ψεύτικες. «Και οι μεν και οι δε λένε ψέματα. Τα μέτρα αυτά, δεν αλλάζουν. Ψηφίστηκαν. Το θέμα είναι πρώτον να μη χρειαστούμε και άλλα μέτρα, και το δεύτερο είναι να υπάρξουν λεφτά για να αναπτυχθεί η οικονομία και ν’ αλλάξουμε τα πράγματα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε, μάλιστα, την πρόταση του Κινήματος, «για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους πραγματικά φτωχούς καθώς και την ανάγκη «να απαλύνουμε τους φόρους και τις εισφορές για τους ανθρώπους που παράγουν» καθώς αυτή τη στιγμή με τις πολιτικές της κυβέρνησης «καταστρέφουν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Τέλος, ο επικεφαλής του Κινήματος επεσήμανε ότι: «το Ποτάμι έχει δείξει ότι είμαστε με το λαό, με τους πολίτες. Αυτοί που κυβερνούν, είναι με τους κομματικούς στρατούς και με τα κομματικά στελέχη. Λένε: «καλύτερα να έχω εγώ χορτασμένα τα στελέχη μου στη Στερεά Ελλάδα παρά τα παιδιά στη Στερεά Ελλάδα να έχουν σταθμούς. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Δυστυχώς όχι μόνο της τωρινής».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα