«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει τέλος στη λιτότητα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει τέλος στη λιτότητα». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ΣΚΑΙ και τόνισε πως «το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταστεί αξιόχρεο» ενώ ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενη η επίσκεψη Μέρκελ και τα συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές υποβάθμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, κάνοντας λόγο για «προστατευμένη έκδοση ενός μικρού ποσού την οποία εγγυώνται χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί με το αζημίωτο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε δε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταστεί αξιόχρεο στην πραγματικότητα, σημειώνοντας ότι «οι διεθνείς οργανισμοί με τα στατιστικά τους βλέπουν την περιορισμένη δυνατότητα του δημοσίου να σταθεροποιήσει έσοδα, και να εισπράττει φόρους».

Τόνισε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει ο λαός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «και θα πούμε ‘τέλειωσε η λιτότητα, ζητάμε ένα αξιόχρεο δημόσιο’», προσθέτοντας ότι θα διαμορφωθεί νέος συσχετισμός δύναμης στην ΕΕ.

Για τη συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ

Ο κ. Μηλιός ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενη η επίσκεψη Μέρκελ και τα συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά. «Στην κυβέρνηση δεν διαπραγματεύονται… Μέρκελ και Σαμαράς θέλουν να περάσουν πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της κοινωνίας προς όφελος των ολίγων, έχουν ανάγκη την ύπαρξη μεγάλου χρέους για να λειτουργήσει ως μπαμπούλας για την υιοθέτηση περισσότερων μέτρων, τις δηλώσεις της καγκελαρίου για ‘την προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί’ την ερμηνεύουμε ως νέα μέτρα» τόνισε.

«Χρειάζεται η Μέρκελ το success story… Σπάσανε τη δόση σε νέα κομμάτια για περισσότερα μέτρα, και τα μέτρα της 30ης Μαρτίου περάσανε ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, για να αποπληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς όφελος του ΔΝΤ και της ΕΚΤ» πρόσθεσε ο βουλευτής.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα