“Ο Σόιμπλε δεν έχει κάτι προσωπικό με την Ελλάδα – Θέλει να μικρύνει την Ευρώπη”

Στις παροχές που ανακοίνωσε -και εν τέλει ψηφίστηκαν από τη Βουλή- ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ άσκησε έντονη κριτική και στον “εχθρό” της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Πιο συγκεκριμένα, την θέση ότι είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους δανειστές για την πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει παροχές διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm, ο οποίος αφού υπογράμμισε πως η Κομισιόν ήταν ενήμερη, τόνισε πως τον θόρυβο τον έχει προκαλέσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και οι σύμμαχοι του.

«Ο Σόιμπλε δεν έχει κάτι προσωπικό με την Ελλάδα.Αλλά θέλει να μικρύνει την Ευρωζώνη και να κάνει την Ευρώπη πιο μικρή» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όπως είπε «τα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκαν πριν από το 2017 καθώς έχουμε συμφωνήσει ότι ένα μέρος του πλεονάσματος πάει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

«Δεν είχε ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις παροχές» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος απέδωσε την αποτυχία του προγράμματος στις αυξημένες δόσεις νέο-φιλελευθερισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα